ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Καραγιάννης: «Αποκριάτικο κλίμα» στις εκλογές για τα όργανα Διοίκησης στο ΤΕΕ

κ-καραγιάννης-αποκριάτικο-κλίμα-στ-569911

Σχετικά με τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του ΤΕΕ Μαγνησίας, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Μηχανικών Αναγέννηση», Κωνσταντίνος Καραγιάννης Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον πλέον απολυταρχικό και κωμικοτραγικό τρόπο διαδραματίστηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Πανελλαδική αποκλειστικότητα συνέστησε η ωμή παραβίαση κάθε επιμελητηριακής δεοντολογίας, από τα μέλη του Συνδυασμού «ΔΚΜ – Εν. Πρωτοβουλία». Κυριολεκτικά, δεν έχει προηγούμενο η εκλογή και στις έξι θέσεις ευθύνης των οργάνων του ΤΕΕ, (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας της Αντιπροσωπείας και αντίστοιχα της Διοικούσας Επιτροπής) αποκλειστικά και μόνο μελών μίας παράταξης.

Ο κώδικας δεοντολογίας του Επιμελητηρίου επιβάλλει την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα στα Προεδρεία των Οργάνων Διοίκησης, σε ένα πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων, προ των αμέτρητων προβλημάτων του τεχνικού κλάδου. Ως πάγια και καλή πρακτική, η 2 η παράταξη (στην συγκεκριμένη περίπτωση η Μηχανικών Αναγέννηση), εκλέγει τον Πρόεδρο της Τοπικής Αντιπροσωπείας ή / και τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής.

Όλα αυτά βέβαια αποτέλεσαν «ψιλά γράμματα» για τους «έξι» κατά τα άλλα καλούς συναδέλφους, προ της ασθμαίνουσας προσπάθειας να επιτύχουν μία μικρή και εφήμερη προσωπική προβολή. Μία επιπλέον σειρά στο μικρό βιογραφικό του καθενός πιθανώς και να σημαίνει κάτι. Πιθανότατα τίποτα. Ποιος ξέρει. Άλλωστε, εκλογές έρχονται … Παρά τις δαιμόνιες προσπάθειες περί του αντιθέτου, τις γνωστές αλχημείες και τα πατροπαράδοτα «εκλογομαγειρέματα», δύο εκλεκτά μέλη της «Μηχανικών Αναγέννηση», θα συμμετέχουν στην νέα εννεαμελή Διοικούσα Επιτροπή.

Παρά την ψήφο που «δανείστηκε» από τη ΔΚΜ – Εν. Πρωτοβουλία για να εκλεγεί, η δια χειρός Γ. Τσαλαπόρτα διαγραμμένη πλέον από τη Δη.ΣΥΜ. (ΠΑΣΟΚ) Ι. Καραμαργιού, παρά τον αναγκαστικό ιστορικό εναγκαλισμό της παράταξης των Α/φων Γαργάλα και του άλλοτε αμέτοχου ΚΚΕ, και παρά την υπερπροσπάθεια του πληθωρικού Γ. Τσαλαπόρτα να καλύψει το χαμένο έδαφος, να εκμαιεύσει την ψήφο των εκπροσώπων του αποκαμωμένου ΣΥΡΙΖΑ για να εισέλθει απ’ το … παράθυρο στη νέα Δ.Ε., η Πολιτικός Μηχανικός Σταυρούλα Μαλαμούλη και ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ευάγγελος Τσιρνόβας κατάφεραν να «κερδίσουν» τελικά τη μάχη και να βρίσκονται σ’ αυτές τις δύο θέσεις. Η παρουσία τους, θα είναι ιδιαίτερα δυναμική και εποικοδομητική.

Από τη θέση της «Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» η Μηχανικών Αναγέννηση, μαζί με όσους μπορούν να ορθώσουν ανάστημα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη «λαίλαπα» της παρέας Καπούλα, να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και να αποτελειώσει το χειμαζόμενο Τεχνικό Επιμελητήριο, στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους εκατοντάδες Μηχανικούς που αγκάλιασαν την νέα δυναμική επιμελητηριακή κίνηση «Μηχανικών Αναγέννηση», με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, με ακέραιο ήθος και συμπεριφορά που επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουμε το κύρος του τεχνικού κόσμου, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και να φέρουμε ξανά τον Μηχανικό στο Επίκεντρο !».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου