ΤΟΠΙΚΑ

Λιποθύμησαν δύο μαθήτριες στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου

λιποθύμησαν-δύο-μαθήτριες-στο-7ο-γυμνά-575290

Διπλή αναστάτωση χθες στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, από ισάριθμα λιποθυμικά επεισόδια μαθητριών του σχολείου. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δύο φορές βρέθηκε το πρωί στο σχολικό προαύλιο για να παραλάβει τις μαθήτριες, που έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν μπροστά τα έκπληκτα μάτια συμμαθητών τους και εφημερευόντων καθηγητών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρώτο περιστατικό λιποθυμίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι. Μαθήτρια της β’ τάξης, έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε στο έδαφος λιπόθυμη. Το περιστατικό που έγινε εν ώρα διαλείμματος, αναστάτωσε τους μαθητές. Άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Εφημερεύων καθηγητής κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ειδοποίησε τη μητέρα της μαθήτριας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, η μαθήτρια έμπαινε στο ασθενοφόρο και μεταφερόταν στο νοσοκομείο του Βόλου.

Η μαθήτρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πέρυσι είχε λιποθυμήσει άλλες τρεις φορές. Η μητέρα της έχει ειδοποιήσει τη Διεύθυνση του σχολείου και είναι ενήμεροι και οι καθηγητές για το πρόβλημα για το οποίο κάνει θεραπεία.

Λίγη ώρα αργότερα, προκλήθηκε νέα αναστάτωση. Στις 12:30 το μεσημέρι κι ενώ ο διευθυντής του σχολείου, Τριαντάφυλλος Τσαγκλιώτης, βρισκόταν στο γραφείο του, ενημερωνόταν ότι μία ακόμη μαθήτρια είχε λιποθυμήσει.

Πρόκειται επίσης για μαθήτρια της β’ τάξης, η οποία σωριάστηκε στο διάδρομο του πρώτου ορόφου, έξω από την τάξη κι ενώ εκείνη την ώρα γινόταν διάλειμμα από τα μαθήματα.

Οι μαθητές φώναζαν ότι η συμμαθήτριά τους λιποθύμησε. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία: κλήση στο ΕΚΑΒ και στη μητέρα του κοριτσιού.

Στο μεσοδιάστημα τις πρώτες βοήθειες στα δύο κορίτσια, παρείχε ο γυμναστής του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τσαγκλιώτη έχει κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Όλο το σχολείο ήταν προαύλιο, μέχρι να βεβαιωθεί ότι τα δύο κορίτσια μπήκαν στο ασθενοφόρο.

Στα δύο τμήματα στα οποία φοιτούν οι μαθήτριες, καθυστέρησε για λίγο η έναρξη της επόμενης ώρας, καθώς και οι καθηγητές βρίσκονταν στο πλευρό των μαθητριών τους.

Τη δεύτερη μαθήτρια στο νοσοκομείο συνόδευσε ο ίδιος διευθυντής. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη μαθήτρια έγιναν όλες οι εξετάσεις και το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του.

«Τέλος καλό όλα καλά», σχολίασε ο κ. Τσαγκλιώτης, σύμφωνα με τον οποίο το σχολείο ακολούθησε την προβλεπόμενη σε αντίστοιχες περιπτώσεις διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου