ΤΟΠΙΚΑ

Δημοσκόπηση για την ανάδειξη Τ.Σ. της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

δημοσκόπηση-για-την-ανάδειξη-τ-σ-της-εν-576030

Μυστική δημοσκόπηση για την ανάδειξη των υποψηφίων μελών του συμβουλίου στο Τοπικό Παράρτημα θα διενεργήσει η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Μαγνησίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, ταυτόχρονα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οπως ενημερώνει, η δημοσκόπηση θα διενεργηθεί με τον ίδιο εκλογικό κατάλογο και εφορευτική επιτροπή.

Γι’ αυτή την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι το Παράρτημα προτείνει συνεχώς, από το 2008, αυτό τον τρόπο ανάδειξης των προς διορισμό μελών.

Το τοπικό συμβούλιο επισημαίνει ότι ο ισχύοντας νόμος δεν προβλέπει τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών, πιστεύει όμως ότι η δημοσκόπηση με κάλπη θα αναγνωρίσει τη δυνατότητα στα μέλη του Παραρτήματος να επιλέξουν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

«Από όταν αναλάβαμε τηρούμε απαρέγκλιτα αποστάσεις από κομματικές ή συντεχνιακές ή άλλου είδους οπαδικές εξαρτήσεις, και -ειδικότερα- προβάλλουμε και δραστηριοποιούμαστε μόνον σε θέματα που σαφώς περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των ρητών διατάξεων του ΝΔ 1171/72.

Ως κριτήριο για την τελική μας απόφαση διενέργειας ή μη της δημοσκόπησης, θέσαμε την μέχρι και την 31.1.2017 (προθεσμία από το ΔΣ/ΕΑΑΣ) κατάθεση ή όχιυποψηφιοτήτων, καθόσον εκτιμήσαμε ότι εφόσον θα υπήρχαν υποψηφιότητες, είχαμε την ηθική υποχρέωση έναντι των συναδέλφων να προχωρήσουμε στη διενέργεια της δημοσκόπησης, ανεξάρτητα από τις τυχόν διαφορετικές προσωπικές μας απόψεις», τονίζει η Ένωση.

Στη Γραμματεία έχουν ήδη κατατεθεί και πρωτοκολληθεί δύο υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, τέσσερις για τη θέση του αντιπροέδρου έξι για τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Η Ένωση καλεί τα μέλη της να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και του τοπικού συμβουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου