ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το πρόβλημα του Περιφερειακού
Το νέο πρόβλημα που προέκυψε στο συνδετήριο δρόμο του Περιφερειακού με την εμπλοκή της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί άμεσα. Ας γίνει το ένα ρεύμα προτείνουν, το οποίο θα είναι διπλής κυκλοφορίας, αλλά ο Περιφερειακός θα λειτουργεί τουλάχιστον στα δύο τμήματά του και όταν ολοκληρωθεί η μελέτη για την προστασία του θολωτού τάφου, ας γίνει και το άλλο ρεύμα το οποίο είναι πιο κοντά στο σπουδαίο μνημείο. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι.
Χ.Μ.

Επίσπευση διαδικασιών
Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ να καταρτίσει το βουλευτικό ψηφοδέλτιο αμέσως μετά της γιορτές του Πάσχα ίσως να οδηγήσει σε λάθη, παραλείψεις και εν συνεχεία παρεξηγήσεις. Δεν γνωρίζουν ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει;
Χ.Μ.

Καταπέλτης ο δήμαρχος
Σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο Δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν πραγματικός καταπέλτης για την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών σχετικά με το περιβάλλον. Δύο χρόνια φωνάζουμε και εκλιπαρούμε για την τοποθέτηση ενός σταθμού μέτρησης των ρύπων στη δεύτερη βιομηχανική περιοχή τόνιζε με έντονο τρόπο ο δήμαρχος. Έτσι είναι δήμαρχε, τώρα βιάζονται όλοι να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση. Σε λίγο θα μας φωνάξουν να φυσάμε όλοι μαζί μπας και φύγουν οι αέριοι ρύποι. Τόσα χρόνια τα θεωρούσαν όλα υπερβολές.
Χ.Μ.

Σοβαρή καταγγελία
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας γνωστοποίησε χθες από τηλεοράσεως με παρέμβασή του στην TRT ότι μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη κανένα από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία δεν γνώριζε τα περί διοξινών στο Βόλο. Μάλλον το έχουμε κρυφό καμάρι, κύριε Αντιπρόεδρε.
Χ.Μ.

Ευκαιρία για περιοδεία
Οι κυβερνητικές υποχρεώσεις τον κρατούν πολλές μέρες στην Αθήνα. Έτσι ο Θανάσης Νάκος έναντι των άλλων βουλευτών υστερεί στην απευθείας επαφή με το εκλογικό σώμα. Χθες, μόλις έφθασε στο Βόλο, αποφάσισε να καλύψει το χαμένο έδαφος ξεκινώντας περιοδείες από το Νοσοκομείο αλλά και το κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πάρα πολλούς συμπολίτες. Μυρίζει εκλογές ή απλά για τη μυρουδιά της άνοιξης πρόκειται;

Απόφαση χωρίς νόημα
Ηδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση του Λιμεναρχείου Βόλου περί απαγόρευσης του ψαρέματος στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Οι λεγόμενοι ξωριχτάδες είναι άνθρωποι χομπίστες και δεν ενοχλούν και κανέναν. Άλλωστε αποτελούν γραφική εικόνα του κάθε λιμανιού. Ποιον ενοχλούν άραγε; Γιατί μια τέτοια απόφαση που θα τους αναγκάζει να ταξιδεύουν χιλιόμετρα προκειμένου να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν; Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει αιτιολόγηση. Τι συμβαίνει, αποφασίζουμε και διατάζουμε; Ελπίζουμε να μην είναι έτσι. Δεκτή κάθε εξήγηση. Εκτός και αν ενοχλούνται οι σκαφάτοι.
Χ.Μ.

Δεν χάνει ευκαιρία
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αγαπά τον τόπο μας και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Άπειρες οι φορές που είτε ως περαστικός είτε επί τούτου ο Γιάννης Καρατζιώτης κάνει μια βόλτα μέχρι το Βόλο για να δει παλιούς καλούς φίλους με πολλούς απ τους οποίους διατηρεί σχέση αναλλοίωτη και ευχάριστη. Χθες οι κεραίες της στήλης τον “συνέλαβαν” σε ακριανό τσιπουράδικο της παραλίας συντροφιά με τον πρώην Νομάρχη Πάνο Σκοτινιώτη. Ο Μακεδόνας πολιτικός, οδοντίατρος και Αεκτζής, αγαπά το Βόλο και το δείχνει.
Χ.Μ.

Πώς πάει η υποψηφιότητα;
Εκτός από την αρχική ανακοίνωση του ενδιαφέροντός του να διεκδικήσει την Προεδρεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος δεν έχει πει τίποτα σχετικό, εκτός και αν κινείται παρασκηνιακά υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά του με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις του. Μπορεί τα ραντάρ μας να είναι τελευταίας τεχνολογίας, αλλά τις χαμηλές πτήσεις αδυνατούν να τις καταγράψουν. Εκτός και αν σταμάτησαν οι πτήσεις πριν ξεκινήσουν. Αναμένουμε νεότερα από το γαλάζιο μέτωπο.
Χ.Μ.

Η ΔΕΥΑΜΒ
Η ΔΕΥΑΜΒ δεν λειτουργεί καμία γεώτρηση από αυτές που έχει στην περιοχή της Χαλυβουργίας και όχι τώρα, αλλά τουλάχιστον το τελευταίο 7μηνο.
Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλέκος Βούλγαρης, που παράλληλα σχολιάζοντας επικριτική ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας επισήμανε ότι ό,τι στοιχεία ζητηθούν από τους εκπροσώπους της οικολογικής οργάνωσης θα δοθούν παρά ταύτα… γιατί όπως ανέφερε “αφορούν τους πολίτες και την πόλη”.
Β.Κ

Σιωπή…
Μα καλά εκεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου οι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης δεν θεωρούν σημαντικό να πούνε κάτι… μέσα σε όλο αυτό το θόρυβο που ανέκυψε με το σκάνδαλο των ασφαλιστικών ταμείων;
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγήκαν και τοποθετήθηκαν, ζητώντας η έρευνα να φτάσει σε βάθος. Εδώ προφανώς αρκούνται… στις διαπιστώσεις. Εκτός και εάν περιμένουν πρώτα το πόρισμα του Εισαγγελέα για να φωνάξουν μετά…
Β.Κ

Οι υποψήφιοι της ΝΟΔΕ
Πολλοί οι υποψήφιοι για τις εκλογές Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, αν κρίνουμε από τα ονόματα που αφήνουν να διαρρεύσουν ορισμένοι. Εκτός από το όνομα της Βούλας Αλεξίου, η οποία χθες δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον της να είναι υποψήφια, ακούγονται ακόμη τα ονόματα του Σάκη Πάππου, του Γιώργου Κίτσιου, του Πέτρου Μπατζιάκα και του Κ. Παπαδόπουλου.
Για τον τελευταίο κάποιες πληροφορίες εμφανίζουν το ενδιαφέρον του Βολιώτη δικηγόρου να ατονεί, ενώ προς την κατεύθυνση αποτροπής του από τα κομματικά της ΝΟΔΕ λειτουργούν και οι γνωστοί κύκλοι που εποφθαλμιούν να ετοιμάσουν τη διάδοχη κατάσταση στη Νομαρχία, καθώς θεωρούν ότι αυτοδικαίως έχουν προβάδισμα για την επιλογή της ΝΔ στη ΝΑΜ. Οι συγκεκριμένοι κομματικοί παράγοντες της τοπικής ΝΟΔΕ θεωρούν ότι η ηλικία και η πρόσφατη εκλογική αποτυχία του Γιάννη Πρίντζου του έχουν αφαιρέσει την όποια πολιτική δυναμική, ενώ το ίδιο ισχυρίζονται οι ίδιοι παράγοντες και για το Σάκη Κοκκίνη, μετά την “ανταρσία” του τελευταίου στις πρόσφατες εκλογές της Νομαρχίας.
Α.Τ.

Ο ρόλος των πολιτικών γραφείων
..Σημειώνεται πως οι εκλογές στην τοπική Ν.Δ. θα πραγματοποιηθούν στις 3 Ιουνίου και μέχρι τότε στο θέμα των τελικών επιλογών των υποψηφίων για την προεδρία θα βαρύνουν ασφαλώς και οι όποιες αποφάσεις των πολιτικών γραφείων των τοπικών βουλευτών ,που θα ήθελαν να δουν να εκλέγονται πρόσωπα της επιρροής τους, προκειμένου να δώσουν από κοινού και μέσα από συγκεκριμένες θέσεις κομματικής ευθύνης τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, αν και οι τελευταίες εκλογές στη ΝΟΔΕ θα πρέπει να έχουν συνετίσει όσους επιχειρήσουν εκ νέου να επιβάλλουν ετσιθελικά τους εκλεκτούς τους και οι οποίοι δεν θα τυγχάνουν τουλάχιστον της ανοχής όλων των υπολοίπων …
Α.Τ.

Σκληρή μάχη
Ανεξάρτητα πάντως με τα εσωκομματικά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, τα μηνύματα από όλες τις πλευρές είναι ότι έχουμε μπει για τα καλά σε τροχιά εκλογών. Θα λέγαμε μάλιστα ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μία ιδιαίτερη κινητικότητα από τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , οι οποίοι έχουν, όπως φαίνεται, και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους , καθώς εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα εκλεγούν μόνο δύο στις ερχόμενες εκλογές, με τον τρίτο να μένει εκτός νυμφώνος . Είναι επομένως αντιληπτό ότι η μάχη που γίνεται στο παρασκήνιο είναι αδυσώπητη και λυσσαλέα και όχι πάντα με τους καλύτερους όρους του πολιτικού “ευ φέρεσθαι”…
Α.Τ.

Περίεργη σύμπτωση
Το είδαμε προχθές το βράδυ στο “σκρολ” του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ και το αποδώσαμε σε λάθος από το… μάστερ του καναλιού. Το διαβάσαμε όμως και χθες στα ΝΕΑ, όπου υπήρχε σχετικό θέμα με τις διοξίνες στη Χαλυβουργία και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Οι δηλώσεις του Απ. Παπατόλια συγκεκριμένα δεν συνοδεύονταν από τον αυτονόητο υποτιτλισμό ως Νομάρχης Μαγνησίας, αλλά ως Νομάρχης Θεσσαλίας.
Ρε μπας και βιάζεται ο Απόστολος να μεταπηδήσει στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και θέλει να κόψει από τώρα το… βήχα κάποιων επίδοξων που εποφθαλμιούν σε βάθος χρόνου για το συγκεκριμένο βαθμό της Αυτοδιοίκησης;
Α.Τ.

Τα καρφιά…
Τα τμήματα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου επισκέφθηκε χθες ο συμπολίτης Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος. Συνοδευόμενος από τη διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρρά επισκέφθηκε όλα τα τμήματα και αντάλλαξε με τους ασθενείς, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό ευχές για Καλό Πάσχα και για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Πάντως στο Τμήμα Αιμοδοσίας που τον αντικρύσαμε εμείς, είχε την ευκαιρία να διηγηθεί στους γιατρούς και τους νοσηλευτές τους τρόπους επούλωσης της πληγής που του είχε προκληθεί από καρφί που πάτησε σε οικοδομή όπου εργάζονταν. Τότε με παραδοσιακά μέσα ο νεαρός τότε μηχανικός ξεπέρασε, όπως είπε, το πρόβλημα. Τώρα όμως με τις φουρτούνες των κρυφών ομολόγων που έχουν προκαλέσει τρικυμία στο κυβερνητικό σκάφος, να δούμε πώς θα αντιπαρέλθει μαζί με τους φίλους του και τους οπαδούς του ο συμπολίτης Υφυπουργός τον. .. κάβο της αρνητικής για το κόμμα του πολιτικής συγκυρίας…
Α.Τ.

Συναντήσεις
Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη Τρίτη η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας αντίστοιχα, ενώ η ατζέντα των θεμάτων των συναντήσεων περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Δ.Χ.

Δεν είναι μέλος
Αναγκαία η διευκρίνιση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ. Νίκο Μπουρμπούλια, ότι ο λογιστής που θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Βόλου, για την υπόθεση των δανείων με πλαστές βεβαιώσεις, δεν είναι μέλος του συλλόγου.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου