ΤΟΠΙΚΑ

Α. Γεωργιάδης από το Βόλο: Εκλογές για να σωθεί η χώρα

α-γεωργιάδης-από-το-βόλο-εκλογές-για-ν-578083

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες από το Βόλο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄Αθηνών, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο εκδηλώσεων «Μέγαρο».

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «παίζει θέατρο» και ότι δήθεν διαπραγματεύεται, ενώ επί της ουσίας έχει συμφωνήσει σε όλα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και μάλιστα με βαριά μέτρα, και επανέλαβε ότι η μοναδική λύση για τη σωτηρία της χώρας είναι η προσφυγή στις κάλπες και η άνοδος της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση.

Η αξιολόγηση θα κλείσει με βαριά μέτρα

«Δεν έχω -τόνισε- την παραμικρή αμφιβολία ότι ζούμε ένα ακόμη θέατρο. Η κυβέρνηση έχει δεχτεί, θα υπογράψει και θα ψηφίσει όλα τα μέτρα, και το αφορολόγητο και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Αυτό που προσπαθούν τώρα ενδεχομένως να βρουν είναι το περιτύλιγμα με το οποίο θα παρουσιαστεί. Δηλαδή κάποια δήλωση της Κομισιόν για το πόσο καλά πηγαίνει η οικονομία μας, κάποια αναφορά στο νόμο, διάψευση στους στόχους ότι μπορεί να ακυρωθούν τα μέτρα, πράγματα δηλαδή που θα επιτρέψουν πολιτικά στην κυβέρνηση να πει στους ψηφοφόρους και τους βουλευτές μην ανησυχείτε».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα μέτρα, διότι όπως τόνισε «τους ενδιαφέρει να μη χάσουν την εξουσία».

Επισήμανε επίσης ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και οι παλινωδίες που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία είναι εις βάρος της χώρας, και επικαλέστηκε τις εκθέσεις διεθνών οίκων όπως τον Moodys, για να υπογραμμίσει: «Η εκτίμησή μου παραμένει ακέραια, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει όλα τα μέτρα, και ότι ο κ. Τσίπρας ανακρούει πρύμναν, διότι θέλει να κρατήσει την καρέκλα».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η παραμονή ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην εξουσία αυξάνει τα δεινά για τη χώρα και τους έλληνες και παρατήρησε: «Κάθε μέρα που περνάμε με αυτή την κυβέρνηση, ο λογαριασμός πολύ απλά μεγαλώνει. Αυτά τα μέτρα που θα ψηφιστούν τώρα, δεν θα μας τα είχαν ζητήσει αν είχε κλείσει την αξιολόγηση ένα χρόνο πριν. Ο κ. Τσίπρας καθυστερεί, γιατί προσπαθεί να κάνει πολιτική διαχείριση και η καθυστέρησα του σημαίνει περισσότερα μέτρα από τα δικά μας πορτοφόλια».

Εκλογές εδώ και τώρα

Ο κ. Α. Γεωργιάδης επανέλαβε το αίτημα της Ν.Δ για άμεση προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική λύση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στη χώρα.

«Εμείς ζητάμε εκλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι όταν έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία δεν θα χρειαστεί να ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, θα πετύχουμε πολύ καλύτερη συμφωνία. Άρα προκαλούμε τον κ. Τσίπρα, αφού με τη διαπραγματευτική, του τακτική μας οδήγησε πάλι σε νέα μέτρα, πάμε στην κάλπη, να διαλέξει ο Ελληνικός λαός μήπως κάποιος άλλος μπορεί να φέρει καλύτερη συμφωνία».

Απαντώντας μάλιστα και σε όσους θέτουν το ερώτημα σε ποιο πλαίσιο μπορεί η Ν.Δ να πετύχει με τους δανειστές μία καλύτερη συμφωνία, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο πυκνό γαλάζιο ακροατήριο ανέφερε ότι αυτό που θα μετρήσει είναι η αξιοπιστία του νέου πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον για όλους αναξιόπιστος, άρα αντί να του ζητάνε ένα του ζητάνε δύο οι δανειστές. Δυστυχώς μπροστά στην εξουσία δεν υπολογίζουν τίποτα και έτσι τους ζητάνε πολλά υπερβολικά πράγματα, τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν ποτέ διανοηθεί να ζητήσουν από προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση -και δυστυχώς έχουν δίκιο σε αυτό- είναι ικανή να ψηφίζει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Αυτό είναι πρόβλημα για την Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του έκανε αναφορά και στην προκλητικότητα της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει πολλούς λόγους, εσωτερικούς και άλλους, να επιθυμεί ένα καυγά με την Ελλάδα.

«Εμείς έχουμε πολλούς λόγους να αποφύγουμε ένα τέτοιο καυγά αυτή την περίοδο. Δεν έχει νόημα να κάνεις καυγά όταν είσαι σε φάση αδυναμίας, όταν έχεις ανοιχτή διαπραγμάτευση, όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει με το νόμισμά σου, όταν βλέπεις την κρίση την ευρωπαϊκή. Είναι η χειρότερη στιγμή για καυγά με την Τουρκία. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ψύχραιμοι και πάρα πολύ προσεκτικοί. Φοβούμαι ότι καμιά φορά ο κ. υπουργός Άμυνας ξεφεύγει».

Τέλος, με αφορμή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εξέφρασε την στήριξη της Ν.Δ στα αιτήματα των αγροτών, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν δρόμοι αναφέροντας: «Στηρίζω απολύτως τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ο πρωτογενής τομέας είναι κρίσιμος για την οικονομία μας και πρέπει να έχει την ευκαιρία ν επιβιώσει. Θέλω όμως να τους παρακαλέσω να μην κλείνουν τους δρόμους. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, δεν στηρίζουμε το κλείσιμο των δρόμων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου