ΤΟΠΙΚΑ

Το Περιφερειακό Ιατρείο Ευξεινούπολης

το-περιφερειακό-ιατρείο-ευξεινούπολ-851206

Από τον κ Αθανάσιο Κωτούλα, Τοπικού Συμβούλου Ευξεινούπολης και μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση :
“Το Περιφερειακό Ιατρείο Ευξεινούπολης κατέχει μια «πρωτιά» ανάμεσα σε συνολικά 101 περιφερειακά και εξυπηρετούμενα ιατρεία, που διατηρεί το Νοσοκομείο Βόλου σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες στη Μαγνησία. Είναι το μοναδικό που ο Δήμος στον οποίο υπάγεται, δεν παραχωρεί δωρεάν το χώρο για τη στέγασή του και με το δεδομένο ότι το Νοσοκομείο καλύπτει το μεγάλο λειτουργικό κόστος του (μισθοδοσία κ.τ.λ.), ενώ η απόσταση της Ευξ/λης από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού είναι μόλις 2χλμ σε εθνικό δίκτυο, αυτό θα αποτελούσε λόγος ακόμη και για την κατάργησή του.
Το ιστορικό αυτής της «πρωτοτυπίας», έχει με λίγα λόγια ως εξής: Το τελευταίο Κοινοτικό Συμβούλιο της Ευξ/λης μίσθωσε με ιδιωτικό συμφωνητικό στο Νοσοκομείο το χώρο που στεγάζετε το Π.Ι. με ένα συμβολικό ποσό αρχικά της τάξεως των 15 Ευρώ (5000 δρχ τότε) το μήνα .Το 1988 ο Καποδιστριακός Δήμος πια, με προφορική συμφωνία μεταξύ του τότε Δημάρχου Αλμυρού και του τότε Προέδρου του Νοσοκομείου Βόλου σταματά η καταβολή του μισθώματος, ωστόσο όμως η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου δεν σταμάτησε να βεβαιώνει την οφειλή αφού γραπτώς δεν είχε τέτοια εντολή. Η προηγούμενη τώρα Δημοτική Αρχή βεβαίωσε σε βάρος του Νοσοκομείου, για οφειλές από μισθώματα και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 28.103,26 Ευρώ, για τα έτη από το 1998 έως και το 2002. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να οδηγηθούν οι δυο πλευρές σε δικαστική διαμάχη.
Έτσι όλα αυτά τα χρόνια το Περιφερειακό Ιατρείο έχει οδηγηθεί σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής στην εγκατάλειψή του. Το κτίριο έχει να συντηρηθεί (βάψιμο κ.τ.λ.) εδώ και πολλά χρόνια, οι χώροι του δεν κλιματίζονται, ενώ η αίθουσα αναμονής δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να μη θίγεται η αξιοπρέπεια των ασθενών (πρέπει επιτέλους να αντικατασταθεί το τριαντάχρονο ξύλινο παγκάκι).
Μετά από συντονισμένη προσπάθεια των νομικών συμβούλων του Νοσοκομείου και του Δήμου Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, του Δημάρχου Αλμυρού, των Νομικών Συμβούλων και του γράφοντος ως Τοπικός Σύμβουλος Ευξ/λης και Μέλος του Δ.Σ. Σωμ. Εργ. Κ.Υ. Μαγνησίας.
Με δεδομένο τη σοβαρότητα του θέματος και προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες δικαστικές διαμάχες, συμφωνήθηκε να συζητηθεί άμεσα, αφού προηγηθεί έγγραφο από το Νοσοκομείο προς το Δημοτικό Συμβούλιο με κοινοποίηση στο Τοπικό Συμβούλιο Ευξεινούπολης, και να ληφθεί απόφαση από τα Συμβούλια για την δωρεάν μακροχρόνια χρήση του χώρου στο οποίο στεγάζεται το Π.Ι. Ευξεινούπολης καθώς επίσης και για τη μη καταβολή των οφειλών του Νοσοκομείου από τη μίσθωση του Π.Ι.
Με τον τρόπο αυτό το Π.Ι. θα μπορέσει να ανταπεξέλθει απρόσκοπτα στην σοβαρή αποστολή του, της παροχής υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της Ευξεινούπολης και των περιχώρων”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου