ΤΟΠΙΚΑ

Εμφανίστηκε και ο «λογιστής» για τις απάτες των δανείων

εμφανίστηκε-και-ο-λογιστής-για-τις-α-851206

Στην σύλληψη και του 44χρονου λογιστή ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος που εκταμιεύει δάνεια με πλαστές βεβαιώσεις, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελέας Υπηρεσίας. Ο 44χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως τόσο ο 40χρονος αθίγγανος μικροπωλητής, όσο και ο 44χρονος λογιστής, η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ, άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια Βόλου, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κ. Νίκος Μπουρμπούλιας, ανέφερε ότι ο εν λόγω λογιστής που συνελήφθη, δεν είναι μέλος του συλλόγου, ο οποίος καταδικάζει τέτοιες ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ν. Ιωνία εμφανίστηκε ένας 40χρονος μικροπωλητής, ο οποίος παρουσίασε βεβαίωση αποδοχών στην οποία αναφέρονταν ότι ο αθίγγανος λάμβανε το ποσό των 1186,56 ευρώ μηνιαίως από εταιρία εισαγωγών – εξαγωγών του Βόλου, στην οποία εργαζόταν, προκειμένου να λάβει καταναλωτικό δάνειο ύψους 20.000 ευρώ.
Ο 40χρονος είχε φροντίσει να προεγκριθεί τηλεφωνικά το δάνειό του στις 28 Μαρτίου και είχε μεταβεί προχθές στην τράπεζα προκειμένου να το εκταμιεύσει. Όμως από τον έλεγχο που έγινε από τον αρμόδιο υπάλληλο της τράπεζας προέκυψε ότι η βεβαίωση αποδοχών ήταν πλαστή.
Την βεβαίωση είχε προμηθευτεί ο 40χρονος από 44χρονο λογιστή, με το αζημίωτο φυσικά, καθώς είχε προσυμφωνηθεί να του καταβληθεί ποσοστό επί του εκταμιευμένου δανείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ποσοστό 60% θα εκχωρούνταν στον λογιστή, ενώ το υπόλοιπο στον αιτούντα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο 40χρονος από τα μέσα Αυγούστου, μέχρι την 1η Μαρτίου 2007 είχε αποπειραθεί με την ίδια πλαστή βεβαίωση αποδοχών να λάβει προεγκρίσεις από την τράπεζα EUROBANK άλλες 12 φορές, χωρίς όμως να το κατορθώσει, καθώς είχε διαπιστωθεί η πλαστότητα του εγγράφου και δεν έγινε καμία εκταμίευση.
Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όπου αθίγγανος από τη Νέα Ιωνία προσπαθεί να εκταμιεύσει δάνειο με πλαστά στοιχεία μετά από τηλεφωνική προέγκριση.
Στις 20 Φεβρουαρίου και πάλι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία εμφανίστηκε ένας 29χρονος αθίγγανος, άεργος, ο οποίος
χρησιμοποιώντας το δελτίο ταυτότητας τρίτου προσώπου, ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος, προκειμένου να εκταμιεύσει προεγκριμένο καταναλωτικό δάνειο ύψους 11.000 ευρώ. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με έναν 31χρονο άεργο επίσης αθίγγανο από τη Νέα Ιωνία, είχαν λάβει προέγκριση του δανείου τηλεφωνικά, καταθέτοντας στην τράπεζα πλαστή βεβαίωση αποδοχών, στην οποία φέρονταν το τρίτο πρόσωπο να εργάζεται μόνιμα σε εταιρία με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου