ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού

αποζημίωση-των-πληγέντων-ελαιοκαλλι-580201

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού, που επλήγησαν από τον παρατεταμένο παγετό του Ιανουάριου.

Συγκεκριμένα, οι ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Αλμυρού παρατηρούν έκπληκτοι τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του ο έντονος παγετός που έπληξε την περιοχή. Στα περισσότερα δέντρα έχουν εμφανιστεί σχισίματα στο φλοιό των βραχιόνων. Ήδη η ελαιοπαραγωγή της περιοχής είχε υποστεί σημαντική ζημιά από τα προηγούμενα χρόνια, με τη μείωση της καρποφορίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των καλλιεργητών προς τους αρμόδιους φορείς για αποζημίωση με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το αίτημα των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Αλμυρού και να μεριμνήσει για την άμεση αποζημίωσή τους, προκειμένου να διαφυλαχτεί το φυτικό κεφάλαιο της περιοχής.

Παράταση πληρωμής οφειλών για τους εμπόρους του Βόλου

Την παράταση πληρωμής οφειλών και ρυθμίσεων των εμπόρων του Βόλου προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δ.Ο.Υ., Τράπεζες και ΔΕΚΟ ζητά με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τον Υπουργό Οικονομικών.

Οι έμποροι του Νομού επλήγησαν και αυτοί από την έντονη χιονόπτωση και τον εκτεταμένο παγετό του Ιανουαρίου. Η μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μαζί και τη Μαγνησία, συνέπεσε με το άνοιγμα των χειμερινών εκπτώσεων, με αποτέλεσμα η κίνηση του αγοραστικού κοινού να μειωθεί σημαντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας παρέμεινε για δύο ημέρες κλειστή, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Η διευκόλυνση για την αποπληρωμή των οφειλών αναμένεται να δώσει μια μικρή ανάσα στους εμπόρους, που πασχίζουν κάθε μήνα να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι το υπουργείο οφείλει να εξετάσει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, το οποίο, αναμφίβολα, αποτελεί καθολικό αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου