ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για απόπειρα κλοπής μπαταριών φορτηγού στη Ν.Ιωνία

καταδίκη-για-απόπειρα-κλοπής-μπαταρι-580441

Δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν οτιδήποτε και αποφάσισαν να κλέψουν δύο μπαταρίες από φορτηγό αυτοκίνητο 54χρονης στη Νέα Ιωνία, ώστε να το πωλήσουν και να βγάλουν λεφτά.

Έτσι σκέφτηκαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες τέσσερις Ρομά ηλικίας 16 έως 25 ετών, όμως τα σχέδιά τους χάλασε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, η οποία εντόπισε τους τέσσερις δράστες την ώρα που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τις μπαταρίες από το φορτηγό, τους καταδίωξε και τους συνέλαβε.

Οι Ρομά συνελήφθησαν, και χθες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα κλοπής αντικειμένων αξίας 600 ευρώ το κάθε ένα.

Οι Ρομά καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκισης έκαστος, με εξαίρεση τον 17χρονο που του επιβλήθηκε το μέτρο της επίπληξης και του 16χρονου που με εντολή Εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερος για να δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν στο δικαστήριο δεινά οικονομικά προβλήματα που τους οδήγησαν σε αυτήν την πράξη.

Ωστόσο, το δικαστήριο δε συγκινήθηκε από τις εξηγήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι. Τόνισε ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν δικαιολογούν έκνομες πράξεις. Επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να κλέβουν πράγματα, αλλά να έχουν ένα άλλο όραμα ζωής από αυτό που είχε ο πατέρας του 17χρονου, του ενός εκ των κατηγορουμένων, που βρίσκεται στη φυλακή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου