ΤΟΠΙΚΑ

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνού

μνημόσυνο-για-τον-μακαριστό-μητροπολ-580794

Την μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κυρού Δαμασκηνού Χατζοπούλου θα τιμήσει η Τοπική Εκκλησία την Κυριακή 5/2, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Επισκόπου Σλαβονίας κ. Ιωάννου, της Σερβικής Εκκλησίας και του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, ο οποίος φυλακίστηκε στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Νταχάου, την περίοδο της Ναζιστικής θηριωδίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στις 6, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Εκδήλωση μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «Σύλβια», του καλλιτέχνη Βίκτωρα Κοέν, και της στολής ομήρου του Στρατοπέδου Νταχάου, πού φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος κυρός Δαμασκηνός.

Θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης, με θέμα: «Χριστιανοί καί Ολοκαύτωμα. Το παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», και η Ιστορικός Μαρία Καβάλα, με θέμα:«Η καταστροφή των Εβραίων στην κατοχική Θεσσαλονίκη και οι λιγοστές απόπειρες διάσωσης». Την εκδήλωση θα κλείσει ὁ κ. Ιγνάτιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου