ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπρόεδρος στη Νεολαία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

αντιπρόεδρος-στη-νεολαία-των-ευρωπαί-851206

Το περασμένο Σαββατοκύριακο την ώρα που στην Αθήνα ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες του Συνεδρίου των νεολαίων του ΠΑΣΟΚ, στη Βαρσοβία γίνονταν οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαίων Νέων Σοσιαλιστών . Στη ψηφοφορία που έγινε στην πολωνική πρωτεύουσα, η βολιώτισσα Πετρούλα Ντελεδήμου, που ήταν υποψήφια για δεύτερη συνεχή διετία για το αξίωμα του Αντιπρόεδρου, επανεξελέγη πανηγυρικά , αφού ήταν δεύτερη σε ψήφους, συγκεντρώνοντας συνολικά 274 ψήφους σε σύνολο 324 αντιπροσώπων από 28 κράτη-μέλη της μεγάλης ευρωπαικής οικογένειας (Σ.Σ. : Οι 27 χώρες- μέλη της Ε.Ε. και η Κροατία) .
Είναι η πρώτη φορά, τόνισε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Πετρούλα Ντελεδήμου, που στην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται για δεύτερη συνεχή θητέια αυτός ο σημαντικός τίτλος τιμής στη χώρα μας. “ Είμαι ικανοποιημένη, πρόσθεσε η Πετρούλα Ντελεδήμου, που με τη δουλειά μου τα δύο τελευταία χρόνια και με την προσπάθεια μου όλο το διάστημα των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που προηγήθηκ, ανάμεσα στους υποψήφιους από όλες τις νεολαίες των Ευρωπαικών Σοσιαλιστικών Κομμάτων, ανταποκρίθηκα πλήρως στην εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου,, να είμαι και πάλι υποψήφια από την πλευρά του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος για τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Νεολαίας του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος” .
Το νέο προεδρείο της Νεολαίας του Ευρωοπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα συγκροτηθεί σε ένα μήνα περίπου στις Βρυξέλλες , εκτός από την Πετρούλα Ντελεδήμου για τη θέση της Αντιπροέδρου, απαρτίζεται από τον ιταλό Τζιάκομο Φίλιμπεκ στη θέση του προέδρου και την πολωνέζα Άννια Σκρίσιπεκ στη θέση της γραμματέως.. Η θητεία του νέου προεδρείου είναι διετής και κατά τη διάρκειά της θα εργαστεί, εκτός των άλλων, για το καλύτερο αποτέλεσμα για λογαρισμό του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009 .
Η Πετρούλα Ντελεδήμου, που είναι 28 ετών, είναι κόρη του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και πρώην Προέδρου στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου Τριαντάφυλλου Ντελεδήμου, είναι απόφοιτος της Νομικής, έχει διατελέσει σύμβουλος του Χρ. Παπουτσή στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ακόμη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και από τα πιο δραστήρια μέλη της Νεολαίας, ενώ έχει πάρει ήδη το “πράσινο φως” από τη Χαριλάου Τρικούπη για να είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου