ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τα οικονομικά των εμπόρων του Βόλου

ερευνα-για-τα-οικονομικά-των-εμπόρων-τ-581946

Ερευνα για τα οικονομικά των εμπόρων ξεκίνησε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος στοχεύει να τεκμηριώσει και στατιστικά το μεγάλο πρόβλημα που η αγορά αντιμετωπίζει λόγω κρίσης, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν συνεχώς τους τζίρους τους να μειώνονται και τις οφειλές τους να συσσωρεύονται περαιτέρω.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου διανέμει ερωτηματολόγια για τα οικονομικά του 2016 και τους τζίρους των εορτών, και ήδη λαμβάνει τις πρώτες απαντήσεις και επεξεργάζεται τα στοιχεία στην κατεύθυνση εντοπισμού των οικονομικών προβλημάτων.

Τον Ιανουάριο η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ήταν περιορισμένη, παρά το γεγονός ότι τη δεύτερη εβδομάδα του περασμένου μήνα ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και οι καταστηματάρχες είχαν υψηλής ποιότητας εμπορεύματα σε ελκυστικές τιμές.

Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα συνεχίζονται έως και τις 28 Φεβρουαρίου με ποσοστά άνω του 50%, όμως οι επαγγελματίες του κλάδου δυσκολεύονται να χαμογελάσουν, καθώς ενώ τα ποσοστά κέρδους από τα εμπορεύματά τους μειώνονται, ωστόσο η κίνηση στα καταστήματά τους δε φαίνεται να αυξάνεται ιδιαίτερα.

«Ο Ιανουάριος δεν κινήθηκε ικανοποιητικά. Οι καταναλωτές έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, ενώ επικράτησαν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έστρεψαν την προσοχή αλλού» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος. Δυστυχώς, η αρνητική εικόνα στην εμπορική αγορά συνεχίζεται και σήμερα. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος λόγω της αξιολόγησης» είπε ο ίδιος.

Στον εμπορικό κόσμο υπάρχει διάχυτη απαισιοδοξία, αλλά και δυσαρέσκεια για την ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων για την ύπαρξη μηχανημάτων για χρήση πλαστικού χρήματος ή όχι.

«Όσοι έχουν εγκαταστήσει στις επιχειρήσεις τους συσκευές POS ενημερώνουν ούτως ή άλλως με το αυτοκόλλητο στην προθήκη για τα σήματα της κάρτας που δέχονται. Όσοι δεν έχουν, για ποιο λόγο να ενημερώσουν ότι δεν έχουν;» διερωτήθηκε ο κ. Τσέλιος, τονίζοντας ότι το μέτρο είναι ρατσιστικό, τρελό, απαράδεκτο.

Η ανάρτηση των πινακίδων, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωτική από σήμερα, και όποιος από τους επαγγελματίες την αθετήσει απειλείται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του αναλυτικά για την έρευνα για τα οικονομικά των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που η αγορά αντιμετωπίζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου