ΤΟΠΙΚΑ

Αυτόνομη κάθοδος της ΟΕΒΕΜ στις εκλογές του Επιμελητηρίου

αυτόνομη-κάθοδος-της-οεβεμ-στις-εκλογ-582189

Η αυτόνομη κάθοδος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΜ, Βασίλη Τόπα, την γεν. γραμματέα Δώρα Καναβιτσά και τον υπεύθυνο Τύπου Γιάννη Φόβο.

Όπως ειδικότερα επεσήμαναν «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ βλέποντας την οικονομική και επιχειρηματική – επαγγελματική κατάσταση που επικρατεί, την ανυπαρξία ανάπτυξης πρωτοβουλιών από τους φορείς της Μαγνησίας και μετά από συζητήσεις με τα Σωματεία της δύναμης της και όχι μόνο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αυτόνομη κάθοδο της στις εκλογές ανάδειξης ΔΣ του Επιμελητηρίου».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου ορίστηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή και με τη συμμετοχή των προέδρων των Συλλόγων μελών της ΟΕΒΕΜ.

Ο κ. Φόβος ανέφερε πως ο κ. Πλαστάρας, ως επικεφαλής «εξουσιοδοτήθηκε να έρθει σε επαφή με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς της Μαγνησίας για να σχηματιστεί μια ευρεία επαγγελματική συμμαχία και ένας εκλογικός συνδυασμός μακριά από κόμματα και κηδεμονίες».

«Στο πλαίσιο αυτό – όπως είπε – θα δημιουργηθούν επιτροπές που θα καταγράψουν τα πραγματικά προβλήματα ανά κλάδο, και θα προτείνουν προτάσεις και λύσεις που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Επιμελητηριακού Συνδυασμού. Οι επιτροπές θα είναι ανοιχτές να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν και πιστεύουν στο θεσμό του Επιμελητηρίου».

Υπογράμμισε ακόμη πως ο θεσμός του Επιμελητηρίου «το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ”σημάδια κόπωσης” στα μάτια των ελεύθερων επαγγελματιών τόσο σε τοπικό όσο σε πανελλήνιο επίπεδο και δεν διαδραματίζει δυναμικά, ποιοτικά και στοχευμένα τον σημαντικότατο ρόλο για τον οποίο έχει συσταθεί».

Παρουσίαση έρευνας και κοπή πίτας

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις 15 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Volos Palace”, θα γίνει η παρουσίαση του 2ου μέρους της τριμηνιαίας έρευνας για την οικονομική κατάσταση των επαγγελματοβιοτεχνών του Νομού και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση αυτή, όσοι επαγγελματίες το επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στην ΟΕΒΕΜ για να διαφημιστούν δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου