ΤΟΠΙΚΑ

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στα Νηπιαγωγεία

τριτοκοσμικές-οι-συνθήκες-στα-νηπιαγ-851206

Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει από την Νομαρχία και την αρμόδια Αντινομάρχη για θέματα Παιδείας κ. Νατάσσα Οικονόμου ο φάκελλος με τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, προκειμένου να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες που θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρότασης που θα υποβληθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία της ΝΑΜ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για την επόμενη πενταετία
Οι εκκρεμότητες, όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αρμόδια Αντινομάρχης, εστιάζονται κυρίως σε δύο κρίσιμα σημεία.
Το πρώτο αφορά στην αναζήτηση των βέλτιστων δυνατών λύσεων για τα νηπιαγωγεία, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια λειτουργούν μέσα στο Βόλο είτε σε ακατάλληλα μισθωμένα οικήματα είτε συστεγάζονται με άλλα νηπιαγωγεία ή Δημοτικά, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες προδιαγραφές. Τα προβλήματα, όπως λέει η κ. Οικονόμου, εντοπίζονται κυρίως στις δυσκολίες που υπάρχουν για την ανεύρεση οικοπέδων μέσα στο πυκνοδομημένο οικιστικό ιστό του Βόλου στον κεντρικό τομέα της πόλης, πρόβλημα που δεν κατέστη εφικτό να παρακαμφθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι δέκα συνολικά νηπιαγωγεία στο Βόλο έχουν “βαθμονομηθεί” από την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με την ένδειξη “ανεπαρκή”, ενώ άλλα επτά νηπιαγωγεία έχουν αξιολογηθεί με την ένδειξη “ μέτρια”, ενώ μόλις δύο Νηπιαγωγεία έχουν την ένδειξη “καλή”.
Ειδικότερα με την ένδειξη “ανεπαρκή”, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται η κατασκευή νέων νηπιαγωγείων ή άμεση μετεγκατάστασή τους σε νέα μισθωμένα οικήματα, είναι τα παρακάτω Νηπιαγωγεία: Το 11ο ( Ροζού 77), το 13ο και το 27ο (Ανθίμου Γαζή 25), το 14ο και το 24ο ( Μεταμορφώσεως 170), το 18ο και το 33ο ( Δημάρχου Γεωργιάδου – Ογλ), το 21ο που στεγάζεται στην οδό Περσέως και το 10ο και 32ο που στεγάζονται στην οδό Λαρίσης.
Στα Νηπιαγωγεία που έχουν αξιολογηθεί με την ένδειξη “”μέτρια” έχουν καταταχθεί τα παρακάτω: Το 28ο (στην οδό Γοργοποτάμου), το 23ο τέρμα Νεαπόλεως, το 4ο στην οδό Σταθά, τα 15ο-25ο (Παναγούλη 28) και το 19ο και 29ο (Γαλλίας – Γαμβέττα).

Το Καρτάλειο
Το άλλο “αγκάθι” στο οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με τα συστεγαζόμενα σχολεία στο Καρτάλειο Σχολικό Συγκρότημα που βρίσκεται στη διασταύρωση Πολυμέρη και Κασσαβέτη και στο οποίο συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο, το 1ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό. Η αρμόδια Αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου υποστηρίζει για το θέμα ότι για το ζήτημα αυτό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όπως π.χ. η πολιτική ηγεσία της ΝΑΜ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α , χωρίς να παραγνωρίζονται όμως και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ, που στεγάζεται στο παρακείμενο πρώην Λύκειο Αποστόλου και η οποία θα πρέπει να προσεχθεί, καθώς αποτελεί μία σημαντική υποδομή για την πόλη του Βόλου.

Επισκέψεις σε Ζαγορά και Μούρεσι
Εξάλλου προχθές η αρμόδια Αντινομάρχης για θέματα Παιδείας, μαζί με τους κ.κ. Δ. Τυλιγάδα και Δ. Βλαχάβα από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ αντίστοιχα, επισκέφθηκε τους Δήμους Ζαγοράς και Μνουρεσίου και μαζί με τους Δημάρχους Αφροδίτη Μανίνη και Κ. Λεβέντη, συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες των δύο συγκεκριμένων Καποδιστριακών Δήμων του Ανατολικού Πηλίου.
Στη Ζαγορά συζητήθηκε η ανάγκη που υπάρχει για κάποιες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής , ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη που υπάρχει για την κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς σε ένα νέο χώρο.
Στο Μούρεσι, στη συνάντηση που είχε η Αντινομάρχης με το Δήμαρχο Μουρεσίου, επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της πρότασης για τη δημιουργία 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ξορυχτίου, Τσαγκαράδας και Μουρεσίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου