ΤΟΠΙΚΑ

Το χτύπημα του κεραυνού θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

το-χτύπημα-του-κεραυνού-θέμα-στο-δημοτ-584896

Το θέμα των ζημιών που προκάλεσε κεραυνός στο Δημοτικό Σχολείο Πουρίου, είναι ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του πρώτου –για το νέο έτος- Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς- Μουρεσίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, κεραυνός χτύπησε στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πουρίου.

Από το χτύπημα του κεραυνού, προκλήθηκαν βλάβες στην ηλεκτροδότηση του χωριού, τμήμα του οποίου βυθίστηκε στο σκοτάδι. Τεράστια προβλήματα καταγράφτηκαν επίσης στις τηλεφωνικές γραμμές και στο ίντερνετ, ενώ κάηκε και μέρος του οικιακού εξοπλισμού σπιτιών, κυρίως τηλεοράσεις.

Στο σχολείο σημειώθηκαν επίσης ζημιές. Το αλεξικέραυνο διαλύθηκε, αποκολλήθηκαν μέχρι και σοβάδες από τους τοίχους του σχολείου και πλάκες από τον προαύλιο χώρο. Έπεσαν από τις έδρες των καθηγητών αντικείμενα, και κομμάτια σοβά υπήρχαν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Ζημιές σημειώθηκαν και στον ηλεκτρολογικό πίνακα αλλά και σε ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτει το σχολικό συγκρότημα.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει προγραμματισμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα. Θα ληφθεί απόφαση για τη χορήγηση -ανανέωση αδειών παραγωγών– πωλητών λαϊκών αγορών, θα συζητηθεί η συμμετοχή του δήμου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, ενώ θα γίνει κατανομή της χρηματοδότησης μέσω ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου