ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει η λειτουργία της Σχολής Ναυαγοσωστών

αρχίζει-η-λειτουργία-της-σχολής-ναυαγ-851206

Σε μία προσπάθεια να αποφύγουμε τα δυσάρεστα που παρατηρήθηκαν κατά την περσινή περίοδο στις λαϊκές πλαζ του Αναύρου και των Αλυκών, η νέα Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα η νέα διοίκηση του ΕΑΚ Βόλου υπό την προεδρία του Απ. Καψιώτη προχώρησε στην ίδρυση Σχολής Ναυαγοσωστών, οι απόφοιτοι της οποίας θα μπορούν να επανδρώσουν όλες τις οργανωμένες παραλίες, έτσι όπως είναι άλλωστε υποχρεωμένες να το πράξουν με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Βόλου σημειώνεται τα ακόλουθα:
“Ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ομαλή και ασφαλή λειτουργία των οργανωμένων ακτών της πόλης και γενικότερα του Νομού μας, προχώρησε στην ίδρυση Σχολής Ναυαγοσωστών, που θα λειτουργήσει στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Βόλου (Ε.Α.Κ.).
Οι ενδιαφερόμενοι-ες για να εγγραφούν στη Σχολή Ναυαγοσωστών πρέπει να είναι ηλικίας 21 έως 35 χρόνων, ενώ θα προτιμηθούν αθλητές, απόφοιτοι ή σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ.
Η σχετική αίτηση πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία του Ε.Α.Κ. μέχρι 30 Απριλίου, με συνημμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
– Ληξιαρχική πράξη γέννησης
– Πιστοποιητικό εντοπιότητας του Δήμου Βόλου (εκδίδεται από τη Δημοτική Αστυνομία, οδός Τοπάλη με Δημητριάδος)
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
– Απολυτήριο Λυκείου
– Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Lower)
– Υπεύθυνη Δήλωση ότι γνωρίζουν κολύμβηση και δέχονται να απασχοληθούν επαγγελματικά ως ναυαγοσώστες κατά τη θερινή περίοδο των ετών 2007-2008, σε δημοτικές ακτές του Νομού Μαγνησίας.
– Απόσπασμα ποινικού μητρώου τύπου Β
– Πιστοποιητικό υγείας του Υγειονομικού Κέντρου ή Κρατικού Νοσοκομείου από το οποίο να προκύπτει ότι το άτομο που επιθυμεί να εκπαιδευτεί δεν πάσχει από μεταδοτική ασθένεια, κρίνεται υγιές και ικανό για την εκπαίδευσή του στην σχολή ναυαγοσωστών
– Βεβαίωση της οικείας Ομοσπονδίας ή Ένωσης για την αθλητική δραστηριότητα των υποψηφίων αθλητών ή αντίγραφο πτυχίου για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και βεβαίωση σπουδών για τους σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ
Για πληροφορίες και για την κατάθεση των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται: Εθνικό Στάδιο Βόλου – Νέα Δημητριάδα (τηλέφωνα: 24210/55364 και 24210/52901) όλες τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 8π.μ. – 2μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου