ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρες Σταδιοδρομίας στα γυμνάσια

ημέρες-σταδιοδρομίας-στα-γυμνάσια-594185

Ένα μήνα, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου, θα διαρκέσει ο θεσμός των Ημερών Σταδιοδρομίας στα περίπου 40 γυμνάσια του νομού. Κλιμάκια συμβούλων του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου να ενημερώσουν τους τελειόφοιτους των γυμνασίων για τις εναλλακτικές που έχουν ως προς τη συνέχιση των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης που είχαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με διευθυντές των επαγγελματικών λυκείων του νομού. Τα ΕΠΑΛ θα διεκδικήσουν την προσέλκυση περισσότερων σε σχέση με πέρυσι μαθητών στην επαγγελματική εκπαίδευση, με στόχο την ενίσχυσή της.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της μαθητείας στα ΕΠΑΛ, και τονίστηκε η ανάγκη εγκαίρως οι φορείς του δημοσίου να λάβουν αποφάσεις για τις θέσεις στις οποίες θα απορροφηθούν για την πρακτική τους άσκηση απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι έως 27 Ιανουαρίου, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τις θέσεις που ανοίγουν στους δήμους ή άλλους φορείς του δημοσίου τομέα, ως προς τον αριθμό, τις ειδικότητες, ώστε να γίνει αντιστοίχιση με τους μαθητευόμενους.

Συζητήθηκε ακόμη και το θέμα των «μη παρακολουθούντων» μαθητών στα ΕΠΑΛ τους οποίους καλούνται να διαγράψουν οι διευθυντές, με κίνδυνο μαθητές να βρεθούν εκτός σχολείων και εκπαιδευτικοί να αναζητούν, εν μέσω σχολικής χρονιάς, σχολεία για να συμπληρώσουν διδακτικό ωράριο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η επαγγελματική εκπαίδευση έχει θέσει ερωτήματα στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει διευκρινιστικές οδηγίες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου