ΤΟΠΙΚΑ

Καταργούνται 270 σύνδεσμοι!

καταργούνται-270-σύνδεσμοι-851206

Την κατάργηση 270 οργανωμένων συνδέσμων αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε χθες Τετάρτη (4/4) και στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

Μέσα στον Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή η αλλαγή για τη διάταξη νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας των συνδέσμων. Βάσει αυτού κι όπως ανακοίνωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος καταργούνται οι 270 σύνδεσμοι που αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η επανέναρξη των πρωταθλημάτων από τις 14 Απριλίου, ενώ αποφασίστηκε ακόμη πως όσοι συλλαμβάνονται για δημιουργία επεισοδίων είτε εντός, είτε εκτός αγωνιστικών χώρων θα δικάζονται με τον υπάρχον νόμο, αρχής γενομένης μ’ αυτούς που κατηγορούνται για τα συμβάντα της περασμένης Πέμπτης.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις: «Πρώτον, η κατάργηση του ισχύοντος νόμου για τους Συνδέσμους. Μετά το Πάσχα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί νέο νομοσχέδιο. Δεύτερον, η αναβάθμιση της υπηρεσίας αντιμετώπισης της βίας, η οποία λειτουργεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Παράλληλα, θα συστηματοποιηθεί η συνεργασία της Αστυνομίας με τις ομάδες πριν από τους αγώνες, για να απαλειφθεί ο κίνδυνος επεισοδίων. Τρίτον, θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης της και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη βία».

Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ακόμη, ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 270 Σύνδεσμοι, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν εστίες βίας. Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε, ότι με τον ισχύοντα νόμο οι ταραξίες πηγαίνουν κατ ευθείαν στη φυλακή, ενώ τόνισε, ότι ήδη έχουν φυλακιστεί 19 χούλιγκαν. Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε, ότι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ισχύσουν τα ονομαστικά – ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου