ΤΟΠΙΚΑ

Διακόπηκε για τις 30 Ιανουαρίου η δίκη για το έγκλημα Μακρυρράχης

διακόπηκε-για-τις-30-ιανουαρίου-η-δίκη-γ-595301

Διακόπηκε για τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, στις 9 το πρωί, η δίκη για το στυγερό έγκλημα που συνέβη στη Μακρυράχη τον Απρίλιο του 2016, με θύμα τον 61χρονο αγρότη Λάμπρο Μαλαχιά.

Το Δικαστήριο στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων ξεκίνησε χθες κανονικά, πλην όμως, επειδή απουσίαζε για λόγους υγείας η μία εκ των βασικών μαρτύρων, η 36χρονη φίλη του θύματος που το βράδυ του φονικού τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο χέρι, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διακοπεί.

Είχε προηγηθεί η ανάγνωση των κατηγοριών, ενώ δηλώθηκε η υπεράσπιση και πολιτική αγωγή.

Ο 50χρονος δράστης του εγκλήματος κατηγορείται για ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βαριά σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή – οπλοχρησία.

Βραδινές ώρες, στις 2 Απριλίου 2016, ο 50χρονος είχε μεταβεί στο σπίτι του άτυχου αγρότη. Στην αποθήκη του σπιτιού του συζητούσε με τον 61χρονο και την 36χρονη πρώην φίλη του, για την οποία αρνούταν να συνειδητοποιήσει ότι έκανε καινούργια αρχή στη ζωή της, και της ζητούσε να γυρίσει πίσω.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ακούσει στη γειτονιά ήδη έναν πυροβολισμό, όμως προς στιγμήν πίστευαν ότι το επεισόδιο είχε καταλαγιάσει.

Σε κάποια στιγμή, η 36χρονη βγήκε έξω με σκοπό να καλέσει σε βοήθεια στο ΕΚΑΒ καθώς ο 61χρονος ήταν τραυματισμένος στο χέρι.

Ωστόσο, προς αιφνιδιασμό τόσο των θυμάτων όσο και των γειτόνων, ο 50χρονος, παρά τις προτροπές να σταματήσει, έδωσε συνέχεια. Η 36χρονη δεν είχε ενδώσει, δεν είχε αλλάξει γνώμη, δεν είχε γυρίσει κοντά του.

Γύρω στις 9.45 το βράδυ, παραδομένος στη ζήλεια, κινήθηκε με την καραμπίνα προς την 36χρονη, την πυροβόλησε με το όπλο στο χέρι και, στη συνέχεια, τη χτυπούσε με το κοντάκι του όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Ανικανοποίητος για την εκδίκηση που ήθελε να πάρει, παρά τις προτροπές και τις παρακλήσεις να σταματήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, κινήθηκε προς την αποθήκη, μπήκε μέσα και πυροβόλησε και τον 61χρονο στην κοιλιά, και στη συνέχεια τον χτυπούσε με το κοντάκι σε διάφορα σημεία του σώματος μέχρι που εκείνο έσπασε. Πήρε το όπλο του και επέστρεψε σπίτι του. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν στον κρεβάτι και, όπως διαπιστώθηκε, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φυτοφάρμακου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου