ΤΟΠΙΚΑ

«Φονιάς» μετά από εντολή;

φονιάς-μετά-από-εντολή-599106

Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο 30χρονος, που το απόγευμα της Παρασκευής παραλαμβανόταν από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από σημείο κοντά στο πάρκο Προύσης με Δορυλαίου κατασπαραγμένος από σκύλο.

Ο 30χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Παπανικολάου, η κατάσταση της υγείας του έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η χειρουργική επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, λόγω κινδύνου μόλυνσης.

Στο μεταξύ, οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση για το τι ακριβώς συνέβη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά και τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού του μυστήριο.

Η μητέρα του 30χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γνώριζε τελικά τίποτε για το περιστατικό, καθώς απουσίαζε στην εργασία της το απόγευμα της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί περίμεναν να έχουν μία πιο συγκεκριμένη εικόνα από εκείνη.

Κανένα στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε να δώσει στους αστυνομικούς ούτε η αδερφή του 30χρονου, που επίσης φέρεται να δήλωσε άγνοια.

Οι αστυνομικοί πάντως, πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι το σκυλί του 30χρονου το φυλάει η μητέρα του, είναι ράτσας πιτ μπουλ, όμως είναι μικρής ηλικίας.

Από την αστυνομία παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, το ζώο που επιτέθηκε στον 30χρονο να ήταν αδέσποτο ή δεσποζόμενο ακόμη και το δικό του ή τρίτου που έδρασε κατ’ εντολή.

Ο Δήμος Βόλου και η φιλοζωική ομάδα «Κόσμος και Φύση» θεωρούν πιο πιθανό το σκυλί που επιτέθηκε στον 30χρονο να είναι δεσποζόμενο.

Στο πάρκο, όπου καταγγέλθηκε ότι έγινε η επίθεση, δεν βρέθηκε αγέλη ζώων, ενώ ούτε και στο παρελθόν υπήρχε κάποια καταγγελία.

Πάντως, τέτοιου είδους επιθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να κάνουν ζώα που είναι ράτσας Ροντβάιλερ ή πιτ μπουλ εφόσον είναι καταλλήλως εκπαιδευμένα.

Στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για κυνομαχίες. Δεν αποκλείεται το ζώο που επιτέθηκε στον 30χρονο να είχε δεχθεί βίαιη συμπεριφορά.

Η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Φλωρίκα Τσιρογιάννης είπε ότι: «Όταν ένα σκυλί εκπαιδεύεται για να σκοτώνει, υφίσταται βία, ταλαιπωρείται άγρια και κάποια στιγμή «τρελαίνεται». Όταν βρεθεί σε τέτοια κρίση τρέλας, δεν ξεχωρίζει το αφεντικό του και επιτίθεται με πρωτοφανή αγριότητα. Φοβάμαι πως αυτό το σκυλί θα είναι στο εξής πολύ επικίνδυνο και δεν θα επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του».

Η ίδια σημείωσε ότι ένα σκυλί που επιτίθεται με τέτοια αγριότητα, θέλοντας να πνίξει έναν άνθρωπο, δείχνει όχι μόνο ότι είναι επιθετικό, αλλά και ότι έχει εκπαιδευτεί να είναι βίαιο, άρα δέχτηκε και αυτό βία.

Η Εισαγγελία Βόλου βρίσκεται σε αναμονή της ολοκλήρωσης της αστυνομικής έρευνας. Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ακόμη και κατάσχεση επιθετικών σκυλιών και θανάτωσή τους ανάλογα με τα στοιχεία.

Υπενθυμίζει ότι ο 30χρονος τραυματίστηκε ιδιαίτερα σοβαρά. Όπως ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου, βρισκόταν μόνος στο πάρκο της γειτονιάς του και έπεσε σε σκυλοκαβγά με αποτέλεσμα αδέσποτα ζώα να του επιτεθούν και να τον κατασπαράζουν. Ο 30χρονος έχασε τα αυτιά του, ενώ ήταν τραυματισμένος στην παρειά και στην καρωτίδα από σαγόνι σκύλου. Οι γιατροί του Νοσοκομείου και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ ήταν κυριολεκτικά σοκαρισμένοι από τα πρωτοφανής αγριότητας τραύματα που εκείνος έφερε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου