ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμές Κ. Χαλέβα κατά «συντρόφων»

αιχμές-κ-χαλέβα-κατά-συντρόφων-599217

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του Αργ. Κοπάνα και του Γ. Καλτσογιάννη, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, με αφορμή το περιστατικό έντασης στην προχθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών, εξέδωσε, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας.

Με αφορμή τον εις βάρος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού χαρακτηρισμό που του απηύθυνε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος τον αποκάλεσε «νομάρχη Λάρισας», ο κ. Χαλέβας ανέφερε ότι «παρενέβη ο Αργύρης Κοπάνας και μίλησε εκ μέρους και των τριών περιφερειακών συμβούλων». «Όλοι θιχθήκαμε από το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται ως τιμητές δύο περιφερειακοί σύμβουλοι», δήλωσε ο κ. Χαλέβας, αφήνοντας αιχμές, με αφορμή και τις δημαιρεσίες που έρχονται.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Χαλέβας αναφέρει τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά, βλέπουμε μερικούς να έχουν εξαφανιστεί λόγω της ανυπαρξίας του έργου τους, προκειμένου να βγουν στην επικαιρότητα να προσπαθούν δημοσίως να φανούν τιμητές προσώπων που επανειλημμένως έχουν κατηγορήσει σε μεταξύ τους συζητήσεις.

Στην κοπή της πίτας στις Αλυκές πράγματι ο πρόεδρος του συλλόγου επιβράβευσε τον δήμαρχο για τη συνεργασία τους, μη παραλείποντας όμως να αναφερθεί και στην καλή συνεργασία που είχε και συνεχίζει να έχει με την Περιφέρεια.

Όσον αφορά στην αρχική τοποθέτηση του δημάρχου, ουδεμία αναφορά δεν έγινε για το πρόσωπο του περιφερειάρχη και για το έργο που επιτελείται στη Μαγνησία σε συνεργασία τόσο της αντιπεριφερειάρχη όσο και όλων των περιφερειακών συμβούλων.

Στο τέλος, όμως, όλων των τοποθετήσεων των παρισταμένων και ενώ είχε ολοκληρωθεί η εκδήλωση, στην δευτερολογία του ο δήμαρχος, προκειμένου να παρουσιάσει τη σπουδαιότητα που θα είχε η εξασφάλιση του τηλε-ελέγχου στο δίκτυο ύδρευσης από τα χρήματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, έκανε το ατόπημα να αποκαλέσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας «νομάρχη Λάρισας».

Θεωρώ ότι όπως έχω μάθει επί 35 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική και επιβραβεύω τους ανθρώπους που προσφέρουν έργο στον τόπο μου, δίχως υστεροβουλίες και συμφέροντα, έτσι θέλω να επικρίνω και την κακή διαχείριση των έργων και φυσικά την απαξίωση των ανθρώπων που εκπροσωπούν τους θεσμούς.

Είμαι βέβαιος ότι από πλευράς περιφερειάρχη και συνεργατών έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες ανάπτυξης της Μαγνησίας και πολλές φορές και εις βάρος των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Πρέπει, όμως, να γίνει κατανοητό ότι οι κατανομές των πόρων στις Περιφερειακές Ενότητες γίνονται κυρίως βάση πληθυσμιακών κριτηρίων.

Φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα από γόνιμες αντιπαραθέσεις μπορούμε να παράξουμε εποικοδομητικό έργο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε την κατάσταση στον τόπο μας γιατί πραγματικά οι πολίτες έχουν σιχαθεί τις επιδεικτικές κοκορομαχίες και όλοι κρινόμαστε από το έργο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου