ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν όλα τα καντήλια από το νεκροταφείο Αλυκών

εκλεψαν-όλα-τα-καντήλια-από-το-νεκροτα-599552

Στόχος άγνωστων δραστών έγινε για μία ακόμη φορά το νεκροταφείο του Προφήτη Ηλία, στις Αλυκές. Επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι προφανώς τις καιρικές συνθήκες και την απουσία συγγενών των νεκρών, μπήκαν στο κοιμητήριο και έδρασαν ανενόχλητοι.

Χθες το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Ευ. Ντόβας, που πήγε στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στη μητέρα του, διαπίστωσε ότι το μπρούτζινο καντήλι δεν ήταν στη θέση του. Παρατηρώντας διπλανά μνήματα, διαπίστωσε ότι δεν ήταν ο μόνος. Από το σύνολο των μνημάτων και στα τρία επίπεδα του κοιμητηρίου, όπου υπήρχαν μπρούτζινα καντήλια, είχαν εξαφανιστεί.

Για το νέο κρούσμα κλοπών στο κοιμητήριο στις Αλυκές, ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος κοιμητηρίων Βόλου, Χρήστος Στεφόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δοθεί εντολή στην υπηρεσία να συντάξει μελέτη για την τοποθέτηση καμερών στο σύνολο των κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αποφεύγονται οι κλοπές. Στο συγκεκριμένο κοιμητήριο μάλιστα, όπου δεν υπάρχει παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ, έχει γίνει αίτηση στην υπηρεσία ώστε να συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Το τελευταίο περιστατικό μαζικών κλοπών είναι πολλοστό στο συγκεκριμένο κοιμητήριο. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, συγγενείς των νεκρών είχαν κάνει καταγγελίες για απανωτές κλοπές αντικειμένων που βρίσκονται πάνω στα μνήματα: από γλάστρες, βάζα, μέχρι και κορνίζες. Τότε είχαν κατατεθεί περί τις 40 γραπτές καταγγελίες στο γραφείο του αντιδημάρχου, ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. Μάλιστα, συγγενείς νεκρών ήταν εκείνοι που εντόπισαν τη δράστιδα των κλοπών που συνελήφθη. Ήταν μία 48χρονη που έφευγε φορτωμένη με μια σακούλα πράγματα. Κίνησε την υποψία κατοίκων, που τη σταμάτησαν, κάλεσαν την αστυνομία και συνελήφθη.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου