ΤΟΠΙΚΑ

Τον κατασπάραξε σκύλος

τον-κατασπάραξε-σκύλος-601299

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 30ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ

Πολλαπλές δαγκωνιές, πρωτοφανούς αγριότητας, από σκύλο έφερε στο κεφάλι -και συγκεκριμένα στο αυτί και στην παρειά- 30χρονος Βολιώτης. Αιμόφυρτος και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, προχθές γύρω στις 8 το βράδυ, παραλαμβανόταν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου, από σημείο κοντά στο πάρκο της Βρυούλων και Προύσης στη Νέα Ιωνία.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ένα τόσο μεγάλης αγριότητας περιστατικό, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρως. Εκτεταμένη έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι πληροφορίες για το πώς, πού και από τι είδους σκύλο (αδέσποτο ή δεσποζόμενο) είναι μεταξύ τους αντιφατικές.

Τις δικές τους έρευνες, αλλά σε συνεργασία με την αστυνομία, διεξάγουν για το πρωτοφανές συμβάν ο Δήμος Βόλου, καθώς και Φιλοζωική Ομάδα της πόλης.

Διακομιδή στη Θεσσαλονίκη

Χθες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας ο 30χρονος διακομίστηκε στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είπε στους γιατρούς ότι ήταν έξω στο πάρκο μόνος του και ότι «έπεσε» σε καβγά σκύλων, οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον κατασπάραζαν, μέχρι που άγνωστος κυνήγησε την αγέλη με ρόπαλο και απομάκρυνε τα ζώα.

Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, ωστόσο, δεν δείχνουν την ίδια εικόνα, και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και υπό εκτενή έρευνα.

Από το Νοσοκομείο Βόλου, με τη διακομιδή του 30χρονου, ειδοποιήθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος για τη συλλογή των πρώτων στοιχείων. Ένας επιπλέον λόγος που τους οδήγησε στον τόπο της φρίκης ήταν η ενημέρωση που είχαν ότι ο νεαρός έχασε και τα δυο του αυτιά…

Αστυνομικοί έψαχναν με φακούς μέσα στη νύχτα να βρουν όργανα που ο 30χρονος απώλεσε στο σημείο της πρωτόγνωρης σε αγριότητα επίθεσης σκύλων.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα στο Δήμο Βόλου και στη Φιλοζωική Ομάδα «Κόσμος και Φύση» σήμανε συναγερμός. Κατευθείαν ξεκίνησαν έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ φόβος όλων ήταν μήπως κυκλοφορούσε αγέλη ζώων, τα οποία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μπορεί να είχαν μείνει νηστικά.

Ωστόσο, τόσο προχθές όσο και χθες, ο ανάδοχος του Κυνοκομείου, αλλά και η Φιλοζωική Ομάδα δεν βρήκαν αδέσποτα ζώα κοντά στην περιοχή. Ούτε, όμως, υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες στο πρόσφατο παρελθόν. Οι έρευνές τους, πάντως, συνεχίζονταν προς κάθε κατεύθυνση.

Τα τραύματα που έφερε ο νεαρής ηλικίας άντρας προκαλούσαν διάχυτο προβληματισμό για την απίστευτη αγριότητα τους. Εκτός από το πρόσωπο, στο οποίο εικόνα των τραυμάτων είναι απερίγραπτη, άγριες δαγκωματιές έφερε και σε σημεία του σώματος του. Πληροφορίες, στο μεταξύ ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εξοικειωμένο άτομο με τα ζώα, καθώς και ο ίδιος είναι κάτοχος σκύλου.

Υπέστησαν ισχυρό σοκ…

Οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τον τραυματία σοκαρισμένοι στο Νοσοκομείο Βόλου. Το σκυλί που όρμησε στον 30χρονο, φαίνεται από τα σημάδια της επίθεσης ότι ήταν ιδιαίτερα άγριο και γνώριζε ότι μόνο στο κεφάλι υπήρχε γυμνό σημείο και ψαχνό. Από την κατάσταση του νεαρού, φαίνεται ότι προσπαθούσε να τραυματίσει θανάσιμα το στόχο του. Ωστόσο, στο κεφάλι επιτίθενται ζώα μόνο όπως Ροτβάιλερ ή πίτ μπουλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι στον νεαρό επιτέθηκε ζώο, το οποίο σε κάθε περίπτωση ήταν δεσποζόμενο και όχι αδέσποτο.

Τα σημάδια της δολοφονικής επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν ανεξίτηλα κοντά στο σπίτι του 30χρονου. Υπήρχαν αίματα παντού. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως τι ακριβώς συνέβη.

Κλειδί οι καταθέσεις συγγενών

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού δεν υπήρξε κανένας. Μόνο μία κυρία που μένει κοντά στο πάρκο, φέρεται να δήλωσε ότι άκουσε φασαρία και φωνές. Ο άνθρωπος που κυνήγησε τα αδέσποτα με το ρόπαλα, σύμφωνα με τον τραυματία, δεν εντοπίστηκε από κανέναν, ούτε έσπευσε και ο ίδιος στην Αστυνομία να δηλώσει τι συνέβη.

Φως για τις συνθήκες του φρικτού περιστατικού αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις που θα δώσει η οικογένεια του τραυματία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου