ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν παράταση για πληρωμή οφειλών και ρυθμίσεων οι έμποροι του Βόλου

ζητούν-παράταση-για-πληρωμή-οφειλών-κ-603520

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με επιστολή του προς την Υφυπουργό Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου και τους Βουλευτές Μαγνησίας, Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο, Μπουκώρο Χρήστο, Στεργίου Κωνσταντίνο, Μπαλλή Συμεών, καταθέτει αίτημα παράτασης πληρωμής οφειλών και ρυθμίσεων για τους εμπόρους του Βόλου:

Αναλυτικά, στην επιστολή του Εμπορικού συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Δεδομένης της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας τις τελευταίες μέρες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σημειώθηκε μεγάλη πτώση του τζίρου στις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ο χιονιάς και ο παγετός, οδήγησαν την αγορά να μείνει δύο μέρες κλειστή και δύο να υπολειτουργεί. Επίσης, οι άσχημες καιρικές συνθήκες συνέπεσαν και με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, όπου όλοι οι συνάδελφοι έμποροι ευελπιστούσαν ότι θα έφερναν στα ταμεία τους έσοδα με τα οποία θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Προβλέπουμε, και δυστυχώς θα πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας, ότι στο τέλος του μήνα, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε, όπως θεωρείται εύλογο, να πραγματοποιηθεί παράταση πληρωμών ενός (1) μηνός τουλάχιστον, για όλες τις αποπληρωμές των οφειλών και ρυθμίσεων σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δ.Ο.Υ., Τράπεζες και ΔΕΚΟ, Ακόμη, παρακαλούμε να μην προβείτε σε επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων των οφειλών.

Έχουμε πληρώσει τα μνημόνια περισσότερο απ’ όσο αντέχαμε. Έχουμε τιμωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. Γι αυτό και ζητούμε κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, την πραγματική στήριξη του ιδιωτικού τομέα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου