ΤΟΠΙΚΑ

Εσβησε 35χρονος μουσικός

εσβησε-35χρονος-μουσικός-609616

Σοκ στο Βόλο από την απώλεια ενός ακόμη νέου ανθρώπου, του 35χρονου Δημήτρη Στρέγκλια, τραγουδιστή του βολιώτικου heavy rock συγκροτήματος Lizardia.

Η καρδιά του άτυχου άνδρα σταμάτησε να χτυπάει χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι. Από εδώ και στο εξής ο Δημήτρης Στρέγκλιας θα τραγουδάει στον ουρανό.

Οι υπερήλικες γονείς του είναι συντετριμμένοι. Κανένας από το οικείο και φιλικό περιβάλλον δεν μπορεί να πιστέψει στην τραγική, άδικη, αιφνίδια απώλεια.

Ο άτυχος 35χρονος απευθύνθηκε με τη σύντροφό του στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου το πρωί. Γύρω στις 5.30 αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υψηλή πίεση και εισήχθη στην Α’ Παθολογική Κλινική. Δυστυχώς, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Μέσα σε λίγες ώρες έσβησε και οι γονείς του ενημερώθηκαν σοκαρισμένοι για την τραγική κατάληξη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον, ο τραγουδιστής υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Έπασχε από κακοήθη υπέρταση και φέρεται να ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή τον τελευταίο χρόνο που είχε γίνει η διάγνωση.

Η φίλη του, που τον συνόδευε στο Νοσοκομείο, για κάποια στιγμή βγήκε έξω από την Κλινική. Όταν επέστρεψε ύστερα από λίγα λεπτά «πάγωσε». Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο άτυχος 35χρονος είχε εκπνεύσει.

Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Οι γονείς του ενημερώθηκαν για την τραγική κατάληξη από το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα προσπαθούσαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Έχασαν το μονάκριβο γιος τους. Η μητέρα του, Κατερίνα, ήταν σοκαρισμένη.

Οι φίλοι του άτυχου 36χρονου, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Δημήτρης έφυγε για πάντα από κοντά τους, έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Για το περιστατικό επελήφθη η Αστυνομία. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου ειδοποιήθηκε για τον αιφνίδιο θάνατο γύρω στις 5 το απόγευμα. Απέδωσε το θάνατο σε παθολογικά αίτια και παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η σορός του 35χρονου μεταφέρθηκε χθες στο βράδυ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 3.30 το μεσημέρι, στον Άγιο Λάζαρο στο Κοιμητήριο «Κούκος».

Απέραντη θλίψη

Το άγγελμα του θανάτου του άτυχου 35χρονου συνοδεύτηκε από αναρτήσεις με λυπημένα σχόλια στο facebook που διατηρεί το συγκρότημα στο οποίο ήταν τραγουδιστής, το Lizardia. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2014. Το πρώτο του demo ήταν το «The Serpent’s Trace». Ακολούθησε η ηχογράφηση του «Home Recordings» το 2011, καθώς και το ομώνυμο ντεμπούτο album τους στις αρχές του 2014. Είχε συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις στο Βόλο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου