ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Κιβωτό του Κόσμου στο Βόλο

χριστουγεννιάτικη-γιορτή-στην-κιβωτ-609841

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εθελοντές, στο παράρτημα της «Κιβωτού του κόσμου» στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών που φιλοξενούνται στο χώρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο εμπνευστής και ιδρυτής του φορέα πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά, μίλησε για το γεγονός της γέννησης του Χριστού.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα παιδιά να τραγουδούν το τραγούδι «Άγια Νύκτα», κρατώντας στα χέρια τους κεράκια, σε ένα πανέμορφο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό και λαμπερά αστεράκια.

Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου μίλησε για το έργο της Κιβωτού σε όλα τα παραρτήματα, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα, μέσα από προβολή βίντεο, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των παιδιών στην Αθήνα, την Πωγωνιανή Ιωαννίνων, τη Χίο, αλλά και το μόνο ενός μήνα λειτουργίας παράρτημα του Βόλου.

Τη δράση πήραν ξανά τα παιδιά, που μέσα από μια θεατρική παράσταση με θέμα «Αναζητώντας τα Χριστούγεννα», πρόβαλαν το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ένας ρεπόρτερ έπαιρνε συνεντεύξεις από τους περαστικούς για το τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα, συγκεντρώνοντας όλες τις απόψεις επί του θέματος και καταλήγοντας στο πραγματικό νόημα, όπως το όρισαν τα ίδια τα παιδιά.

Ακολούθησε το τραγούδι «Ο μικρός τυμπανιστής» από τη χορωδία και ένα δρώμενο οικολογικού περιεχομένου από το Γεωργικό Σχολείο της Κιβωτού, μέσα από μια παράσταση σκιών. Στο τέλος τα παιδιά ανάρτησαν το γραπτό μήνυμα «Το θαύμα της φύσης αξίζει φροντίδα και αγάπη», καταχειροκροτούμενα από τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων και το παρατεταμένο χειροκρότημα. Όλοι γεύθηκαν τις δημιουργίες του μάγειρα της Κιβωτού στον μπουφέ που είχαν ετοιμάσει, με πολλή αγάπη, τα στελέχη και το προσωπικό.

«Η Κιβωτός του Κόσμου έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας για να μπορέσει να συνεχίζει το πολύπλευρο έργο της… Ας γίνουμε όλοι εθελοντές… ας βοηθήσουμε με τον οβολό μας για την κάλυψη των εξόδων του Σπιτιού των παιδιών αυτών… ας δωρίσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης… όλοι μαζί μπορούμε να συνδράμουμε το έργο της Κιβωτού και του πατρός Αντωνίου», υπογραμμίζουν οι δεκάδες Βολιώτες που στηρίζουν το έργο της Κιβωτού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου