ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστοι έριξαν λίπη στον Παγασητικό

αγνωστοι-έριξαν-λίπη-στον-παγασητικό-609863

Καφεκίτρινο υγρό που κατέληγε μέσω αγωγού απευθείας στο λιμάνι, μπροστά στο σημείο που δένουν τα ψαράδικα, σήμανε συναγερμό στη ΔΕΥΑΜΒ.

Διερχόμενοι από το σημείο εντόπισαν το υγρό που έπεφτε στη θάλασσα και ανέφεραν το γεγονός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Όπως έγινε γνωστό, έως και χθες το μεσημέρι, δεν είχε γίνει κάποια σχετική καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης υπογράμμισε ότι στο σημείο δεν υπάρχουν αγωγοί αποχέτευσης. «Μόνο οι αγωγοί όμβριων εκβάλλουν στη θάλασσα. Πρόκειται 100% για κάποια επιχείρηση που ρίχνει λίπη», εκτίμησε ο κ. Γαλάτης, κάνοντας λόγο για «αλητεία σε βάρος της δημόσιας υγείας από ορισμένους».

Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Γαλάτης επανέφερε το θέμα των λιποσυλλεκτών στις επιχειρήσεις εστίασης και στα πολυκαταστήματα τροφίμων στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επόμενο κιόλας διοικητικό συμβούλιο, που προσδιορίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστούν έλεγχοι και θα θεσμοθετηθούν πρόστιμα για όσους δεν έχουν συμμορφωθεί στις εκκλήσεις της ΔΕΥΑΜΒ για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών. «Θα γίνει θέμα συζήτησης και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά», προειδοποίησε ο ίδιος.

Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, το πρόβλημα με τη διάθεση λιπών είναι τεράστιο. Σχεδόν σε καθημερινή βάση το δίκτυο αποχέτευσης, ιδίως στο παραλιακό μέτωπο, βουλώνει εξαιτίας των λιπών που πετούν καταστηματάρχες εστίασης απευθείας στην αποχέτευση αντί σε ειδικούς λιποσυλλέκτες. Τα συνεργεία απόφραξης δεν σταματούν να δουλεύουν για να ξεβουλώνουν… αποχετεύσεις, οι οποίες όταν υπερχειλίζουν περνούν στους αγωγούς όμβριων και από εκεί στη θάλασσα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου