ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κακοκαιρία και πολικό ψύχος αναμένεται στη Μαγνησία

νέα-κακοκαιρία-και-πολικό-ψύχος-αναμέ-609882

Σε παγωμένο κλοιό αναμένεται να εισέλθει για μια ακόμη φορά η Μαγνησία, με το νέο δυνατό κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, θέτοντας επί ποδός υπηρεσίες, έμψυχο δυναμικό και διαθέσιμα μηχανήματα. Το νέο κύμα που καταφθάνει από τον παγωμένο βορά, θα επηρεάσει τη Μαγνησία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα από αύριο Πέμπτη έως και την Κυριακή, με τον υδράργυρο να ακολουθεί καθοδική πορεία και το τσουχτερό κρύο να κυριαρχεί ανήμερα των Θεοφανείων. Παράλληλα, θα χιονίσει στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με πιθανότητα χιονόπτωσης και στην πόλη του Βόλου.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι οι ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη, τα χιόνια, αλλά και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μειωμένες κατά 10 περίπου βαθμούς σε σύγκριση με τα δεδομένα που ισχύουν τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, επισημαίνει ότι «δε χρειάζεται ανησυχία, αλλά ενημέρωση και κατάλληλη προετοιμασία», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι οι μέγιστες τιμές που θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες θα είναι λίγο πάνω από το 0, και οι ελάχιστες θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με την κάθε περιοχή.

Η νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από αύριο Πέμπτη με ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Ιδιαίτερα στη Μαγνησία θα σημειωθεί χιονόπτωση όχι μόνο στο Πήλιο αλλά και χαμηλότερα, «ίσως και μέσα στην πόλη του Βόλου για λίγο», όπως αναφέρει ο κ. Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες και θα φτάσουν τα 8 έως 9 μποφόρ το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανείων, αλλά και την Κυριακή.

Στο μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και την Κυριακή, καθώς θα διατηρηθούν τα φαινόμενα στα ανατολικά της Μαγνησίας και του Βόλου. Από τη Δευτέρα θα υποχωρήσει σταδιακά το κρύο και αναμένεται βελτίωση του καιρού από την Τρίτη προς την Τετάρτη, η οποία δε θα κρατήσει ωστόσο για πολύ, καθώς καταφθάνει και νέο κύμα κακοκαιρίας, με διαφορετικά, πιθανόν, χαρακτηριστικά.

Ετοιμότητα στη Μαγνησία

Στο μεταξύ, σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες στο Δήμο Βόλου για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των δημοτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα ψυχρή «εισβολή», με τη βοήθεια μηχανημάτων, έμψυχου δυναμικού και δημοτικών δομών, όπου παραστεί ανάγκη.

Σε ανάλογη ετοιμότητα βρίσκονται, παράλληλα, και οι περιφερειακοί δήμοι της Μαγνησίας, χερσαίοι και νησιωτικοί, οι οποίοι έχουν θεσπίσει ανάλογο πλάνο ενεργειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου