ΤΟΠΙΚΑ

Διαδήλωση για τα θύματα του Βερολίνου με τη συμμετοχή Βολιωτών

διαδήλωση-για-τα-θύματα-του-βερολίνου-615280

Μεγάλη διαδήλωση-κοντσέρτο πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κεντρική πλατεία μπροστά από την Όπερα Μονάχου, για τα θύματα του Βερολίνου, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης από το Μούρεσι, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Στη διαδήλωση μετείχαν περίπου 4.000 διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση 80 αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών συλλόγων και οργανισμών της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι καταγόμαστε από κάπου – Φόβος; σίγουρα όχι» πολλοί πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί, όπως η Όπερα Μονάχου, το Θέατρο στο Ανάκτορο, η θεατρο-μουσική σκηνή Κάμμερσπίλλεν, το Λαϊκό Θέατρο κ.ά. μετείχαν στην οργάνωση με μουσικές παρεμβολές που πλαισίωναν τις ομιλίες των εκπροσώπων της Βαυαρικής Βουλής, του Δήμου Μονάχου και των συλλόγων μεταναστών και προσφύγων. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας των προσφύγων από τη Συρία, με ένα τραγούδι που εξιστορούσε τα δεινά του πολέμου στην πατρίδα τους.

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, παρέστη στην εκδήλωση, μετέχοντας στο βαρύ πένθος της γερμανικής κοινωνίας, και τόνισε ότι «καμιά απάνθρωπη ενέργεια δε θα εμποδίσει την ενότητα της κοινωνίας και την αρμονική ζωή λαών και πολιτισμών στη Γερμανία». Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους το σύνθημα το «Μόναχο είναι έγχρωμο» για να δηλώσουν την πολυπολιτισμικότητα της βαυαρικής κοινωνίας. Η Όπερα Μονάχου ανάρτησε στη κεντρική της είσοδο τρεις, μεγάλου μεγέθους, ταινίες με τα συνθήματα «Ανθρωπιά», «Σεβασμός» και «Πολλαπλότητα».

Όλες οι εφημερίδες Μονάχου, Βαυαρίας και άλλων κρατιδίων της ΟΔΓ αφιέρωσαν εκτενές ρεπορτάζ, με κείμενα και φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου