ΤΟΠΙΚΑ

ΕΒΟΛ: Συνεταιρισμός με κοινωνικό πρόσωπο

εβολ-συνεταιρισμός-με-κοινωνικό-πρόσ-616149

Σε μία δύσκολη εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, η ΕΒΟΛ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου στέκονται δίπλα στους πολίτες της Μαγνησίας, μετατρέποντας την επιχειρηματική αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προσφοράς που έχουν θετικό αντίκτυπο σε μεγάλες ομάδες της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

H εντυπωσιακή ανάπτυξη της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας –κόντρα στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων οκτώ ετών- τα θετικά αποτελέσματα του ανοίγματος σε νέες αγορές και η ανταπόκριση που βρίσκουν τα ποιοτικά της προϊόντα από τους καταναλωτές, αποτελούν και την πηγή χρηματοδότησης της διαρκώς διευρυνόμενης κοινωνικής της προσφοράς.

Προσφορά που μεταφράζεται κάθε χρόνο ολοένα και σε περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν σε όλη τη Μαγνησία, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά, οπότε η ΕΒΟΛ «παρέδωσε» μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας: από τη διανομή δωρεάν γάλακτος σε ευπαθείς οικογένειες σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας και τη στήριξη φοιτητών από αγροτικές οικογένειες με υποτροφίες, μέχρι τη δωρεά ασθενοφόρων και μηχανημάτων για το Νοσοκομείο και την πολιτική οικονομικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής. Είναι μόλις μέρος όσων συνθέτουν τον «καμβά» μίας πολύπλευρης κοινωνικής παρέμβασης υπέρ του συνόλου των πολιτών της Μαγνησίας.

Στα τέλη Νοεμβρίου και μετά την ακριβή προσέγγιση των οικονομικών αποτελεσμάτων, με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών στελεχών η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου προχώρησε σε μια σειρά παροχών.

Ενεση… στους παραγωγούς

Η ΕΒΟΛ χορήγησε περίπου 200.000 ευρώ στους αγρότες και κτηνοτρόφους του Συνεταιρισμού. Η ενίσχυση αφορούσε στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, των οποίων οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές κατά τη φετινή περίοδο. Στο σιτάρι συγκεκριμένα η τιμή καταγράφηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έτσι δόθηκαν στους παραγωγούς επιπλέον 2 λεπτά το κιλό, πέραν της αρχικής τιμής παράδοσης. Στους αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους δόθηκε επιπλέον τιμή ενός λεπτού και δύο λεπτών αντιστοίχως για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Επίσης, η ΕΑΣ Βόλου εφάρμοσε νέα πολιτική πληρωμής των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα, η ποσότητα του γάλακτος, η οποία παραδίδεται κάθε μήνα, θα εξοφλείται έως τις 5 του επόμενου μηνός.

«Ομπρέλα» για φοιτητές

Χορηγήθηκαν επίσης 15 υποτροφίες σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ύψους 400 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα εννέα μηνών, δηλαδή όλης της σπουδαστικής χρονιάς. Το ποσό κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων που άνοιξε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου. Οι φοιτητές και σπουδαστές είναι όλοι παιδιά αγροτικών οικογενειών, κυρίως της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και άλλων περιοχών που εντάσσονται στον Συνεταιρισμό. Πρόκειται για νέους που σπουδάζουν σε πόλεις εκτός του γεωγραφικού διαμερίσματος Θεσσαλίας. Στόχος του Συνεταιρισμού είναι οι υποτροφίες να δίνονται τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια.

Σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Εξάλλου, για όλο τον μήνα Δεκέμβριο, η ΕΒΟΛ χορήγησε 750 φιάλες ημερησίως σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας, καθώς επίσης σε Ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι έχουν αναλάβει να διανέμουν αυτή την ποσότητα του γάλακτος σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Χορήγησε επίσης 1.200 διατακτικές των 50 ευρώ στους δήμους και φορείς της Μαγνησίας. Μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών, μοιράστηκαν σε ευάλωτες ομάδες της περιοχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ψωνίσουν τρόφιμα από καταστήματα του νομού με τα οποία συνεργάζεται η ΕΒΟΛ.

Δωρεές για την υγεία

Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και η ΕΒΟΛ προχώρησαν ακόμη στη δωρεά δύο ασθενοφόρων πλήρως εξοπλισμένων, με προδιαγραφές ΕΚΑΒ, αξίας 120.000 ευρώ. Το ένα θα παραδοθεί και θα χρησιμοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το δεύτερο από το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Τα ασθενοφόρα έχουν ήδη παραγγελθεί και θα παραδοθούν σε περίπου τρεις μήνες.

Στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, επίσης, και συγκεκριμένα στην Ουρολογική Κλινική, έγινε δωρεά μηχανήματος λιθοτριψίας αξίας 60.000 ευρώ που παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται παρεμβάσεις λιθοτριψίας και αντιμετώπισης επιφανειακών όγκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν υπάρχει σε κανένα Νοσοκομείο της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να εξαναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Στον τομέα της ασφάλειας

Παρουσία σημαντικής προσφοράς έδωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και στον τομέα της ασφάλειας. Συγκεκριμένα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας χορηγήθηκε εξοπλισμός αξίας 45.000 ευρώ για την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος, την ομάδα ΔΙΑΣ, τους δικυκλιστές και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ: «Στηρίζουμε το κοινωνικό σύνολο»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή αυτό το πλούσιο κοινωνικό έργο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος δήλωσε ότι «τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, η ΕΑΣ Βόλου, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων της, πραγματοποίησε τις ανωτέρω χορηγίες με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Ευχή και προσδοκία μας είναι του χρόνου να υπάρξει μεγαλύτερη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Ευχήθηκε επίσης η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, να βγει –όπως τόνισε- η πατρίδα μας στο ξέφωτο. «Το 2017 να φέρει σε όλους μας υγεία και ευτυχία, ειρήνη και ασφάλεια και η ζωή των κατοίκων αυτής της όμορφης περιοχής της πατρίδας μας να γίνει καλύτερη», είπε ο κ. Πρίντζος.

Επίσης, ευχαριστεί δημόσια το καταναλωτικό κοινό της περιοχής της Μαγνησίας για την αγάπη και τη στήριξή του στα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΕΒΟΛ, με την υπόσχεση ότι «η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ θα συνεχίσει να παράγει προϊόντα αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας» και την επισήμανση πως «καθήκον και υποχρέωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι να λειτουργεί για το συμφέρον των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και την στήριξη του κοινωνικού συνόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου