ΤΟΠΙΚΑ

“Σούβλισαν” τους κρεοπώλες τα σούπερ μάρκετ…

σούβλισαν-τους-κρεοπώλες-τα-σούπε-851206

Τον … μπελά τους βρήκαν φέτος οι εκατοντάδες κρεοπώλες τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και στον υπόλοιπο Νομό Μαγνησίας, εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής τιμών που υιοθέτησαν φέτος οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων στην τιμή του οβελία, σε μία προφανή προσπάθεια τους οι συγκεκριμένες τιμές να λειτουργήσουν ως “κράχτες” και για τα υπόλοιπα είδη τροφίμων, που είναι απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι…
Ειδικότερα, έκπληκτοι βρέθηκαν προχθές το πρωί, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σούπερ μάρκετ «CHAMPION Μαρινόπουλος», προκειμένου να ελέγξουν όλα τα πιστοποιητικά αγοράς και προέλευσης των αμνοεριφίων που πωλούνταν από τη συγκεκριμένη αλυσίδα στη δελεαστική τιμή των 5,99 ευρώ για το ντόπιο αρνί και στα 6, 99 ευρώ το κιλό για το ντόπιο κατσικάκι.
Οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας, από την προηγουμένη είχαν γίνει αποδέκτες διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Κρεοπωλών που ζητούσαν ελέγχους στα πιστοποιητικά της αλυσίδας τροφίμων για τον τόπο προέλευσης των σφαγίων, κ.α.
Από τον έλεγχο των πιστοποιητικών οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Εμπορίου διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα τροφίμων είχε εφοδιάσει τα υποκαταστήματά της στο Βόλο με 600 αρνιά και 120 κατσίκια, με τιμή αγοράς τα 5,49 ευρώ το αρνί και το κατσίκι. Στα έγγραφα αγοράς που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ στους αρμόδιους της ΝΑΜ φαίνονταν ότι τα αμνοερίφια αγοράστηκαν από χονδρέμπορο των Αθηνών ονόματι Φλωρίδης , οποίος με τη σειρά του τα προμηθεύτηκε από κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών , στα σφαγεία του οποίου εσφάγησαν πριν διατεθούν προς πώληση. Στα δελτία αποστολής εμφανίζονταν επίσης ότι τα κρέατα είχαν έλθει στο Βόλο την προηγουμένη Δευτέρα 2 Απριλίου.
Εξυπακούεται ότι η συγκεκριμένη παρτίδα αμνοεριφίων έγινε ανάρπαστη μέσα σε λίγες μόλις ώρες από εκατοντάδες Βολιώτες που έσπευσαν να κερδίσουν, αφού στα κρεοπωλεία του Βόλου οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με τις τιμές στα ντόπια να κυμαίνονται από 10 έως 11 ευρώ.
Εξίσου ανταγωνιστικές τιμές ωστόσο στα αμνοερίφια έχουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που λειτουργούν στο Βόλο, αφού ο Βασιλόπουλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΑΜ, διαθέτει τα αρνιά προς 7,80 ευρώ το κιλό, ενώ οι αντίστοιχες τιμές στην αλυσίδα Βερόπουλος είναι 7,90 ευρώ το κιλό.
Από τους ίδιους ελέγχους των συνεργείων της ΝΑΜ διαπιστώθηκε επίσης ότι για την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το παραδοσιακό κοκορέτσι, πωλούνται έντερα εισαγωγής από Ισπανία προς 5,60 ευρώ το κιλό στην αλυσίδα Βερόπουλος και 5,50 ευρώ το κιλό στην αλυσίδα Μαρινόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου