ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα στο «Rising star»

βολιώτισσα-στο-rising-star-622440

ΣΟΠΡΑΝΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

Τα τοπικά καλλιτεχνικά χρώματα εκπροσωπεί επάξια η Βολιώτισσα Εστέλλα Κοπάνου, η οποία συμμετέχει στον τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό «Rising star» εντυπωσιάζοντας τους κριτές με τη φωνή της. Η 26χρονη σοπράνο, αλλά και ηθοποιός ταυτόχρονα, προετοιμάζεται για το πρώτο live που θα προβληθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου από τον ΑΝΤ1, έχοντας περάσει με επιτυχία το πρώτο στάδιο της ακρόασης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ταλαντούχα Εστέλλα, κόρη του Παναγιώτη και της Αργυρώς Κοπάνου, συμμετέχει, στο μεταξύ, με επιτυχία στην παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Μαγικός αυλός», ερμηνεύοντας έναν από τους κεντρικούς ρόλους και παράλληλα δεν σταματάει να εξελίσσεται, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Η νεαρή Εστέλλα, η οποία συμμετείχε στην τελετή έναρξης και λήξης του φεστιβάλ θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο υπό την επιμέλεια του Νίκου Φυτά, είναι ανερχόμενη δύναμη στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου δίνει με επιτυχία το στίγμα της.

Oπως ομολογεί η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, συμμετέχει για πρώτη φορά σε μουσικό διαγωνισμό, και στην προκειμένη περίπτωση στο «Rising star», προκειμένου να την ακούσουν άνθρωποι με σημαντική πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Το άγχος ενόψει του πρώτου live είναι «δημιουργικό» όπως υπογραμμίζει η ίδια, για να προσθέσει ότι στόχος της είναι να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, με την προσδοκία της διεύρυνσης του κύκλου των επαγγελματικών ευκαιριών στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Εστέλλα είναι performer, συνδυάζοντας τις σπουδές στο λυρικό τραγούδι με το υποκριτικό της ταλέντο, και όπως υπογραμμίζει η ίδια «θέλω να συνεχίσω την πορεία μου με μιούζικαλ και όπερα, διότι δε θα μπορούσα να με φανταστώ μόνο ως ερμηνεύτρια η ως ηθοποιό». Στο διαγωνισμό συμμετέχει «για την εμπειρία και μια καλύτερη επαγγελματική ευκαιρία και κυρίως για να ακούσω τη γνώμη ανθρώπων οι οποίοι είναι σημαντικοί στο χώρο» υπογραμμίζει η ίδια.

Συμμετείχε με επιτυχία στον οντισιόν, ερμηνεύοντας το «Angel of music» από το μιούζικαλ «Phantom of the opera» και εντυπωσίασε τα μέλη της κριτικής επιτροπής, παίρνοντας το εισιτήριο της συμμετοχής στο μουσικό διαγωνισμό του ΑΝΤ1.

Μουσικό ταλέντο

Η χαρισματική Βολιώτισσα, η οποία είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με πολυετείς μουσικές σπουδές στο ενεργητικό της, έδειξε από μικρή ηλικία την κλίση και το καλλιτεχνικό της ταλέντο. Δάσκαλοί της στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας, όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές, ήταν η Καίτη Καραχάλιου στη μουσική προπαιδεία και η Θεοδώρα Γούσια στα θεωρητικά, εμπλουτίζοντας, παράλληλα, τις γνώσεις της στη χορωδία με την Στάσα Τζάλλα, στο μουσικό με την Ρωξάννη Γιαρέντη, αλλά και το φλάουτο με τον Δημήτρη Φωτόπουλο. Αργότερα, συνέχισε τον κύκλο των μουσικών σπουδών στο Ωδείο Καρκάλα, με δάσκαλο το Γιάννη Καρκάλα στην Τεχνοτροπία και τα ανώτατα θεωρητικά, ενώ έλαβε με άριστα παμψηφεί, δίπλωμα μονωδίας και μελοδραματικής με δασκάλα την πρωταγωνίστρια της Λυρικής σκηνής Αγγέλα Λαλαούνη.

ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΤΕΛΛΑΣ

Συνεργασίες, μουσικές παραστάσεις και θεατρικά έργα

Η Εστέλλα Κοπάνου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στη Μονωδία, καθώς και πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Βόλου, αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σπούδασε φλάουτο και ολοκλήρωσε, όπως προαναφέρθηκε, τις μουσικές θεωρητικές σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας και στο Ωδείο Βόλου «Ρυθμός», ενώ μετά από εξετάσεις, ανήκει από φέτος στο δυναμικό της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές εμφανίσεις και συνεργασίες σε μουσικές παραστάσεις και θεατρικά έργα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, με σκηνοθέτες όπως η Ταμίλλα Κουλίεβα, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο Αθανάσιος Κολαλάς κ.α. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και εμφανίζεται στην παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο έργο «παιδική όπερα – Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Κιβωτός» όπου ερμηνεύει την πριγκίπισσα Παμίνα.

Ο Βόλος, η πατρίδα της, αποτέλεσε τη βάση και το εναρκτήριο λάκτισμα της μουσικής της διαδρομής, που συνεχίζεται με ούριο άνεμο και σημαντικές προοπτικές εξέλιξης στο καλλιτεχνικό πεδίο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου