ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας

υποψήφιος-για-το-επιμελητήριο-μαγνησ-622918

Την κάθοδό του στις εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως επικεφαλής συνδυασμού με τίτλο «Πρωτοβουλία για την Επιχειρηματικότητα στη Μαγνησία», ανακοίνωσε χθες επισήμως ο πρώην αντιδήμαρχος ανάπτυξης και νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Αρης Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης, είχε δηλώσει εδώ και ένα χρόνο το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το «θώκο» στο επιμελητήριο Μαγνησίας, και για το λόγο αυτό άλλωστε είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Είναι σε όλους γνωστό ότι μετά από 7 έτη βαθιάς οικονομικής ύφεσης της Ελληνικής Οικονομίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πληγεί σημαντικά. Ειδικότερα, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες αυτής της ύφεσης. Οι συνέπειες αυτές, γίνονται πιο έντονες στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωσης και στήριξής τους από τους κατεξοχήν θεσμικούς τους φορείς, με αποτέλεσμα αυτές, πολλές φορές , ενώ θα μπορούσαν, τελικά να μην έχουν πρόσβαση στα βασικά εργαλεία για την ανάπτυξής τους.

Το πρόβλημα της ουσιαστικής ενημέρωσης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα λουκέτα στις επιχειρήσεις του Νομού μας με ανυπολόγιστες συνέπειες στην παραγωγή, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Νομός μας καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλία, και ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Μπροστά σε όλα αυτά, οι θεσμικοί φορείς της επιχειρηματικότητας, και ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Μαγνησίας, παραμένουν απλοί παρατηρητές, και το μόνο που κάνουν είναι να καταγράφουν και να ανακοινώνουν τα καταστροφικά για τις επιχειρήσεις του Νομού μας αποτελέσματα.

Αυτή η οπισθοδρόμηση που οδηγεί στην καταστροφή των επιχειρήσεων του Νομού μας δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι αυτό δηλώνουμε παρόν με αυτήν την πρωτοβουλία μας που στόχο έχει την ουσιαστική ενημέρωση, στήριξη και βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας, και ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας μέσα από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους τους, οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης του Νομού μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η ανατροπή στο παλιό και φθαρμένο κατεστημένο που οδηγεί στην οπισθοδρόμηση την επιχειρηματικότητα, και η στήριξη του νέου και δημιουργικού που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου