ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη δύναμη η «Απόστολος Πλαγεράς» στις εκλογές στους ΟΤΑ Μαγνησίας

πρώτη-δύναμη-η-απόστολος-πλαγεράς-σ-624019

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ «Απόστολος Πλαγεράς», στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των δήμων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι εκλογές έγιναν την περασμένη Τρίτη, ωστόσο τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μόλις χθες λόγω… ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Βάσει Νόμου, τα ψηφοδέλτια από όλους τους δήμους θα έπρεπε να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Βόλου προκειμένου να γίνει ενιαία καταμέτρηση του αποτελέσματος. Οι εφορευτικές επιτροπές στους πέντε δήμους της χερσαίας Μαγνησίας, απέστειλαν τα ψηφοδέλτια με το κλείσιμο των καλπών. Το ίδιο όμως δε συνέβη και με τους τρεις νησιωτικούς δήμους. Οι εφορευτικές επιτροπές έπρεπε να στείλουν τα ψηφοδέλτια με το πλοίο της γραμμής, που όμως εκτελεί μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα, το απόγευμα. Με το κλείσιμο της κάλπης οι εφορευτικές δεν πρόλαβαν το δρομολόγιο. Περίμεναν λοιπόν μέχρι το απόγευμα της επόμενης ημέρας για να στείλουν τα ψηφοδέλτια, τα οποία παραλήφθηκαν από την εφορευτική επιτροπή προχθές αργά το απόγευμα. Οι κάλπες άνοιξαν χθες και βγήκε το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων ΟΤΑ με 380 ψηφοδέλτια και ποσοστό 49,7%, ενώ η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε 315 ψηφοδέλτια και ποσοστό 41,2%.

Συνολικά ψήφισαν 807 εργαζόμενοι (βρέθηκαν 764 έγκυρα και 43 άκυρα ψηφοδέλτια).

Στις εκλογές για τους μόνιμους υπαλλήλους ψήφισαν 537 εργαζόμενοι. Η Συσπείρωση έλαβε 254 ψήφους (ποσοστό 50%), η ΔΑΣ ΟΤΑ 209 ψήφους (ποσοστό 41%), ενώ 33 ψήφους έλαβε η κ. Δήμητρα Ανέστη και 12 ψήφους η κ. Άννα Χατζηγεωργίου.

Στα υπηρεσιακά συμβούλια από τους μόνιμους, εκλέγονται από τη Συσπείρωση οι Θάλεια Στάχτου με 203 ψήφους και αναπληρώτριά της η Αίγλη Καραμανλή, και από τη ΔΑΣ ΟΤΑ ο Τάσος Πετρόπουλος με 102 και αναπληρώτριά του η Ευγενία Παπαδοπούλου με 47 ψήφους.

Στις εκλογές για τους αορίστου χρόνου ψήφισαν 270 εργαζόμενοι. Η Συσπείρωση έλαβε 126 ψηφοδέλτια και ποσοστό 49,2%, και η ΔΑΣ 106 ψηφοδέλτια και ποσοστό 41,4%. Η μεμονωμένη Κατερίνα Μπακαλέξη έλαβε 24 ψήφους.

Στα υπηρεσιακά συμβούλια εκλέγονται από τη Συσπείρωση ο κ. Γ. Κατσιφός με 68 ψήφους και αναπληρωτή του τον κ. Τζαννέτο Παπαγεωργίου, και από τη ΔΑΣ ΟΤΑ η κ. Εύη Καρυδάκη με 59 ψήφους και αναπληρωτή της τον κ. Γιάννη Κουτή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου