ΤΟΠΙΚΑ

Οι Άσπρες Πεταλούδες φόρεσαν τα γιορτινά τους

οι-άσπρες-πεταλούδες-φόρεσαν-τα-γιορτ-624848

Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, έφτιαξαν τη φάτνη τους, διακόσμησαν το χώρο και περιμένουν… Σαράντα εφτά παιδιά με ιδιαιτερότητες, τα περισσότερα χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, γιορτάζουν. Το Ίδρυμα που τα στεγάζει, οι «Άσπρες Πεταλούδες», έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του.

«Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και ζητάμε την υποστήριξή σας στη δυσκολότερη περίοδο, εδώ και 45 χρόνια, που μας στηρίζετε. Η υποστήριξη και η αγάπη σας αποτελεί για μας το φωτεινό αστέρι που φωτίζει το δρόμο και τις καρδιές μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αθανάσιος Μπακαλιάνος.

Τα παιδιά στις «Άσπρες Πεταλούδες» έχουν την υποστήριξη επιστημονικής ομάδας. Το Ίδρυμα απασχολεί 27 άτομα προσωπικό, ανάμεσά τους φροντιστές, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, εργοθεραπευτής, νευρολόγος, παθολόγος.

Το 70% αυτών δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Το προσωπικό του Ιδρύματος δίνει αγώνα δρόμου για να έχουν όλα όσα χρειάζονται, εκπαίδευση, δημιουργική απασχόληση, γύμναση.

«Πάντοτε έχουμε τις δυσκολίες μας, όμως, με τη βοήθεια του κόσμου τα καταφέρνουμε», είπε ο κ. Μπακαλιάνος. Το Ίδρυμα έχει λειτουργικά έξοδα 55.000 ευρώ το μήνα.

Πρόσφατα, στις 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε γιορτή στο Ξενία Βόλου. «Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν συγκινητική. Η προσέλευση κατέγραψε τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ υπήρχαν πολλοί, που πήραν κάρτες, αλλά δεν παρουσιάστηκαν» είπε ο ίδιος.

Το Ίδρυμα κατάφερε και εξασφάλισε τα έξοδα για τη θέρμανση μέχρι και τον Απρίλιο του 2017. Έχει όμως και άλλες ανάγκες.

Οι «Άσπρες Πεταλούδες» θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί. Πάντοτε όμως, δέχονται κόσμο καθημερινά.

Τα παιδιά χρειάζονται ενίσχυση σε τρόφιμα. Από άποψη κτιριακής υποδομής δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα έξοδα όμως που έχουν για τις προσωπικές τους ανάγκες είναι πολύ μεγάλα.

Ο κ. Μπακαλιάνος λέει ότι το Ίδρυμα δέχεται τα πάντα. Από τυρί, λάδι, ελιές, μέχρι μακαρόνια, όσπρια. Ενισχύσεις με ρούχα τα παιδιά έχουν αρκετές. Τόσο από το Βόλο, όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Λαμία, Κρήτη.

Τα παιδιά θα στρώσουν γιορτινό τραπέζι ανήμερα των Χριστουγέννων και το μεσημέρι και το βράδυ.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος ευχαριστεί την Εκκλησία, ομάδα κυνηγών από τον Αλμυρό, που ενισχύουν πάντοτε το Σύλλογο, επαγγελματίες, που επίσης κάνουν δωρεές, παραγωγούς, όλους όσοι απλώνουν τα χέρια τους και αγκαλιάζουν το Ίδρυμα.

«Ο κόσμος εδώ και 45 χρόνια στηρίζει το Ίδρυμα, και πιστεύουμε ότι και πάλι θα μας βοηθήσει. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη. Ευχόμαστε σε όλους ευτυχισμένο το καινούργιο έτος με υγεία, ειρήνη και αγάπη», καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου