ΤΟΠΙΚΑ

Στα θρανία καθηγητές για μαθήματα αντιμετώπισης κρίσεων

στα-θρανία-καθηγητές-για-μαθήματα-αντ-626160

Στα θρανία επιστρέφουν καθηγητές γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω σε θέματα διαχείρισης κρίσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Από σήμερα, με ευθύνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ξεκινά κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιών, σεισμών, επιδημιών και παροχής πρώτων βοηθειών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Είναι η πρώτη φορά που παρόμοια σεμινάρια γίνονται οργανωμένα υπό την ομπρέλα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Θα συμμετέχει ένας καθηγητής από κάθε γυμνάσιο και κάθε λύκειο του νομού, προκειμένου να δράσει στη συνέχεια πολλαπλασιαστικά μέσα στο σχολείο του, ενημερώνοντας ο ίδιος τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς πάνω σε βασικές αρχές αντιμετώπισης κρίσεων.

«Για εμάς, πιο σημαντικό ακόμη και από την εκπαίδευση των μαθητών είναι η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα», ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων, ξεκινά στις 9 σήμερα το πρωί, στον 8ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Αντικείμενο θα είναι η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στη διαχείριση περιστατικών πυρκαγιών. Με την ολοκλήρωση μάλιστα του πρώτου κύκλου σεμιναρίων θα διοργανωθεί άσκηση πυρκαγιάς σε σχολικό κτίριο, όπου θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στα σεμινάρια και οι μαθητές του σχολείου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχα σεμινάρια για τις υπόλοιπες θεματικές ενότητες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαβελίδης, τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν τόσο το θεωρητικό μέρος όσο και πρακτικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου