ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβε υπεύθυνος ΚΕΚ – ΙΜΕ Θεσσαλίας

ανέλαβε-υπεύθυνος-κεκ-ιμε-θεσσαλίας-627361

Υπεύθυνος παραρτηματάρχης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Φθιώτιδας (ΚΕΚ-ΙΜΕ) ανέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος αναδείχτηκε τρίτος σε ψήφους στις εκλογές της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) με την παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ- Συνεργαζόμενοι, που συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων και ήταν η μεγάλη κερδισμένη.

Πρόκειται για μία δομή της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία υποστηρίζει και εξυπηρετεί την κατάρτιση εργοδοτών και εργαζομένων. Ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι «ο μέχρι στιγμής εκεί παραρτηματάρχης, Θανάσης Δεληγιάννης, είχε μία πάρα πολύ σωστή δομή και οργάνωση του όλου εγχειρήματος. Η προσπάθειά μας θα είναι να δοθεί μία ακόμη πιο δυναμική μορφή στην έως τώρα δυνατή παρουσία του ΚΕΚ στην Θεσσαλία και στη Φθιώτιδα».

Ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με την Ομοσπονδία Καρδίτσας, ενώ μέχρι 31 Ιανουαρίου το χρονοδιάγραμμα προβλέπει συναντήσεις με το σύνολο των Ομοσπονδιών και των πέντε, καθώς εκτός των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας στην αρμοδιότητα του ΚΕΚ περιλαμβάνεται και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Λαμίας.

Ο κ. Πλαστάρας εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση και θερμές ευχαριστίες στα πρωτοβάθμια Σωματεία της ΟΕΒΕΜ, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιό της, αλλά και όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες, που με τη δράση τους και την ψήφο τους ανέδειξαν την ΟΕΒΕΜ σε πάρα πολύ υψηλή θέση της ΓΣΕΒΕΕ.

«Όλα αυτά μας φέρνουν να έχουμε περισσότερες ευθύνες έναντι των συναδέλφων για ποιο σοβαρή, τεκμηριωμένη υπεύθυνη εκπροσώπησή τους σε όλα τα όργανα, είτε του συνδικαλιστικού, είτε οποιουδήποτε άλλου φορέα και χώρου» συμπλήρωσε.

Υποχρέωση των πρωτοβάθμιων σωματείων θα είναι κάθε σεμινάριο να ξεκινάει από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ενώ στο σχεδιασμό υπάρχει και η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των εργοδοτών.

Μεθαύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και στη 1 το μεσημέρι Δ.Σ. του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στις συνεδριάσεις θα παραστούν και οι παραρτηματάρχες όλης της χώρας, προκειμένου να γίνει ο σχεδιασμός για το 2017 και η οργάνωση δράσης.

Η συνάντηση των δύο Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ υπό την προεδρία του Γιώργου Καββαθά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου