ΤΟΠΙΚΑ

Αθώος 34χρονος για τις ζημιές στο περιπολικό

αθώος-34χρονος-για-τις-ζημιές-στο-περιπο-629928

Έζησε στο Κόσσοβο και βίωσε δύσκολες καταστάσεις. Προσκόμισε στο Δικαστήριο και το μετάλλιο ανδρείας που έλαβε. Είδε βομβαρδισμούς, ανατινάξεις τρένων…

Ο 34χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα γιατί εκσφενδόνισε πέτρα και έσπασε το παρμπρίζ περιπολικού οχήματος μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, κατάθεσε την ψυχή του χθες στο Αυτόφωρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως είπε, απολογούμενος στο Δικαστήριο, έχει περάσει δύσκολα και το τελευταίο διάστημα χώρισε και από μία σχέση που είχε, ενώ εδώ και ένα μήνα είναι και άνεργος.

«Κάτι δεν πάει καλά με εμένα», είπε, τονίζοντας ότι το βράδυ του περιστατικού δεν είχε κάνει χρήση ουσιών. Είχε καταναλώσει κρασί και επέστρεφε σπίτι του. Περνώντας ωστόσο, από την Κουμουνδούρου, βρέθηκε να τον κυνηγούν οι αστυνομικοί για ζημιά σε περιπολικό όχημα.

Νωρίτερα στο Δικαστήριο, πάντως, εξετάστηκαν δύο μάρτυρες: ένας αστυνομικός και ένας πολίτης, που είδαν το περιστατικό.

Καθώς ο κατηγορούμενος αποκατάστησε τις ζημιές που προκάλεσε στο περιπολικό, όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, και αποδείχτηκε και η άρση του αξιόποινου της πράξης, ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του από την κατηγορία της απρόκλητης φθοράς αντικειμένου, που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου