ΤΟΠΙΚΑ

Οδύσσεια για πέντε ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου

οδύσσεια-για-πέντε-ασθενείς-στο-νοσοκ-629966

«Οδύσσεια» για πέντε Βολιώτες η μεταφορά τους από το Νοσοκομείο στο σπίτι με ασθενοφόρο. «Ξέμειναν» στο Αχιλλοπούλειο αφού από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, οι υπάλληλοι στις αλλεπάλληλες κλήσεις των αρμοδίων υπαλλήλων, αλλά και γιατρών που επικοινώνησαν σχετικά, απαντούσαν ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα συγκεκριμένα περιστατικά καθώς δεν υπήρχε η ανάλογη δύναμη ασθενοφόρων στην πόλη του Βόλου για να καλύψει όλες τις διακομιδές.

Οι πέντε ασθενείς, κλινήρης όλοι τους, σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, έπρεπε χθες να πάρουν εξιτήριο. Κρίθηκε ωστόσο λόγω της κατάστασης της υγείας τους ότι επειδή ήταν αδύνατο να μετακινηθούν με ιδιωτικά Ι.Χ , θα έπρεπε να γίνει διακομιδή με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Βόλου προς το σπίτι τους.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των κλινικών όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ενημέρωσαν αμέσως το ΕΚΑΒ στη Λάρισα φυσικά, αφού το τηλεφωνικό κέντρο έχει μεταφερθεί από το Βόλο και ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία διακομιδής για τους πέντε ασθενείς.

Οι υπάλληλοι από το τηλεφωνικό κέντρο ωστόσο τους ενημέρωσαν ότι κάτι τέτοιο είναι όχι απλά δύσκολο αλλά αδύνατο καθώς δεν επαρκεί η δύναμη των ασθενοφόρων που ήταν χθες σε κίνηση στο Βόλο για να εξυπηρετήσει τα συγκεκριμένα περιστατικά, και παράλληλα να μπορεί να παρέμβει σε τυχόν άλλες επείγουσες διακομιδές που θα προκύψουν.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, μεταξύ Νοσοκομείου Βόλου και τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, η επικοινωνία ήταν συνεχής, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση στο θέμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική κυρίως ταλαιπωρία των πέντε ασθενών που περίμεναν χθες να επιστρέψουν στο σπίτι τους, και τελικά παρέμειναν ένα ακόμη 24ωρο στο κρεβάτι του Νοσοκομείου περιμένοντας τη σημερινή μέρα, εφόσον όλα πάνε καλά, για να γίνει η διακομιδή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου