ΤΟΠΙΚΑ

Δικτύωση σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς

δικτύωση-σε-κάθε-γειτονιά-ενάντια-στο-629979

Ο συντονισμός δράσης για την αντιμετώπιση της κλιμάκωσης των πλειστηριασμών από το νέο έτος, οπότε θα τεθούν σε ισχύ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι το ζητούμενο για την Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς.

Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες, ενόψει της αυριανής πανθεσσαλικής συνάντησης των Κινήσεων, στο Θόλο του Πανεπιστημίου, στις 11 το πρωί. «Από 1/1/17 θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πλέον θα πρέπει να οργανωθούμε. Η αντίδραση να μεταφερθεί στη γειτονιά, εκεί όπου θα γίνονται εξώσεις», ανέφερε ο Κώστας Αβαράκης.

«Καθημερινά βλέπουμε ότι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται όσο περνάει ο καιρός ακόμη περισσότερο. Για εμάς τους φοιτητές είναι σημαντικό να διευρυνθεί η δράση στη γειτονιά. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο, να υπάρχει ενημέρωση ώστε να κινητοποιούμαστε έγκαιρα και να αντιστεκόμαστε», τόνισε από την πλευρά του ο Φώτης Χατζηαντωνίου.

«Κανένας δε θα πρέπει να είναι μόνος στη κρίση. Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε και να μπούμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς έχει ξεκινήσει τη δράση της πριν από τρία χρόνια. Το μέλος της, Γιώργος Λέτσιος, τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια κατέστη πανελλαδικά δυνατό και μπλοκαρίστηκαν χιλιάδες πλειστηριασμοί.

«Ο σκοπός μας ήταν και παραμένει να αντισταθούμε σε κάθε αδικία που γίνεται από το κατοχικό κράτος. Ο, τι λένε ότι προσπαθούν να πετύχουν με τις διαπραγματεύσεις είναι παραμύθια. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Έχουμε πάρει το Νόμο στα χέρια μας, γιατί δίκαιο σήμερα δεν υπάρχει», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου