ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη προγράμματος απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους

εναρξη-προγράμματος-απασχόλησης-για-630018

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης πανελλαδικά στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, του άρθρου 64 του ν.4430/2016 (Α’205), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η σχετική Δημόσια Πρόσκληση Νο 13/2016, θα εκδοθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα αναρτηθεί στο portal του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σε επίπεδο διοικητικής ευθύνης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, από τις 4.000 θέσεις έχουν «κλειδώσει» 420 θέσεις οι οποίες και θα αφορούν σε προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης των Φορέων Υποδοχής.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου-στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Προϋπόθεση αποτελεί, όσοι υποβάλουν αίτηση να είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (22-12-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) μακροχρόνια άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) μακροχρόνια άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου