ΤΟΠΙΚΑ

Υποβάθμιση του κέντρου συμβουλευτικής

υποβάθμιση-του-κέντρου-συμβουλευτικ-630994

Στον «αέρα» δεκάδες ραντεβού συμβουλευτικής και προσανατολισμού μαθητών της Μαγνησίας. Χθες ξεκίνησε η μετακόμιση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού από το πρώην κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο δεύτερο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου, σε ένα χώρο πέντε φορές μικρότερο και χωρίς αυτονομία στη λειτουργία του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως είναι γνωστό, ο δεύτερος όροφος στον πύργο του Μουρτζούκου, όπου στεγάζεται η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει κριθεί ακατάλληλος από τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ. Βάσει Νόμου απαιτούνται τουλάχιστον 70-90 τ.μ. για το κέντρο, που καλείται να στριμωχθεί σε μόλις 50 τ.μ. Στο χώρο –«μια τρύπα» όπως χαρακτηρίζεται με δύο πολύ μικρά γραφεία- όχι μόνο δε χωρά ο εξοπλισμός του ΚΕΣΥΠ, αλλά δεν υπάρχουν χώροι ούτε καν για τα ραντεβού των στελεχών του κέντρου με τους μαθητές και τους γονείς τους.

Από χθες οι υπεύθυνοι του κέντρου αυτοσχεδιάζουν για… λύσεις: πώς θα κατανεμηθεί ο εξοπλισμός, πού θα αποθηκευτεί μέρος αυτού, πού θα μπουν τα γραφεία, πού θα γίνονται τα ραντεβού.

Δεν είναι όμως μόνο το χωροταξικό που προβληματίζει και η εξεύρεση χώρου για τις συνεδρίες συμβουλευτικής. Το κέντρο θα χρειαστεί να αλλάξει ωράριο και να λειτουργεί με βάση το διοικητικό ωράριο της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ακριβώς επειδή δε θα υπάρχει καμία αυτονομία. Έως και χθες τα ραντεβού με τους μαθητές γίνονταν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο λειτουργίας μόνο πρωί του κέντρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές που θα χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού σε βάρος των σχολικών μαθημάτων.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αιτήματα συμβουλευτικής σε εκκρεμότητα. Δεν ξέρουμε ούτε πότε ούτε πού θα μπορέσουμε να κάνουμε τις συνεδρίες. Δυστυχώς η παροχή υπηρεσιών μας θα είναι περιορισμένη λόγω του χώρου στον οποίο καλούμαστε να σαρδελοποιηθούμε», ανέφερε η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ, Αγγελική Καραμπατζάκη.

Χθες επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Τα έπιπλα δε χωρούσαν να μπουν στον πύργο του Μουρτζούκου και έπρεπε να λυθούν, άλλα να μοιραστούν στους ορόφους, άλλα να αποθηκευτούν. «Δεν έχουμε καν χώρο για να κάνουμε τα τεστ, δεν υπάρχει καν τουαλέτα. Το κυριότερο είναι όμως ότι δεν έχουμε αυτονομία. Υποβαθμίζεται μία απαραίτητη δομή», σημείωσε η κ. Καραμπατζάκη.

Παρέμβαση της ΕΛΜΕ

Για το θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας που «καταγγέλλει τα προβλήματα στέγασης του ΚΕΣΥΠ (Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Βόλου και του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μαγνησίας και εντοπίζει τις ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Σποράδων και ευρύτερα της Πολιτείας. Πρόκειται για απαραίτητες δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης τους, καλούνται να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της Μαγνησίας. Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που κατά το νόμο είναι υπεύθυνη για τη στέγαση τους, να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα και τους τοπικούς φορείς και κυρίως το Δήμο Βόλου να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.Καλούμε τη ΔΔΕ Μαγνησίας να υπερασπιστεί στην πράξη τις ανωτέρω υπηρεσίες της εκπαίδευσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου