ΤΟΠΙΚΑ

Η ατζέντα «διαμαρτυρίας» του εμπορικού κόσμου

η-ατζέντα-διαμαρτυρίας-του-εμπορικ-632044

Για τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και τον αφελληνισμό των μεγάλων της ελληνικής αγοράς, την υπερφορολόγηση, την ασφαλιστική φορολογία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την απαξίωση του ιδιωτικού τομέα διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή την σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ , ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ο κλάδος των εμπόρων ζητάει τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου», επιχειρηματικού ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού», επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς, με ισχύ για όλο το 2017 και προμήθεια POS σε όλους.

Επίσης, διεκδικεί «πάγωμα» ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών, επίσπευση της άρσης των capital controls και εφαρμογή των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε αφορολόγητο και προστασία πρώτης κατοικίας για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

Ο πολιτικός κόσμος του τόπου και πρωτίστως η Κυβέρνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά, οφείλει πολλά στους Έλληνες πολίτες, που αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκαν όλες τις συνέπειες της λαίλαπας της κρίσης, που δέχθηκαν να φτωχύνουν οι ίδιοι, που αναγκάστηκαν να πτωχεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να μην πτωχεύσει και επίσημα η χώρα το 2010.

«Οφείλει να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία στην κανονικότητα, να ανατάξει την οικονομία, να συνθέσει τη πορεία για ένα σύγχρονο και άξιο κράτος, όχι κράτος – εργοδότη, αλλά κράτος – πάροχο δημόσιων υπηρεσιών στον πολίτη, να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στο εξωτερικό και πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό, να σεβαστεί και να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα, να αναστρέψει το εσωτερικό κλίμα δυσφορίας και θυμού και να διασφαλίσει ότι οι θυσίες οκτώ ετών και ο κόπος πολλών γενεών Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένα.

«Αυτές είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτικών σους πολίτες» τονίζει, ενώ προσθέτει ότι «η αντοχή της εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού, καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με ουσιαστικό και διαφανή διάλογο να συνεννοηθούν με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου