Ξεχνά το ντέρμπι, κοιτάζει Εθνικό

ξεχνά-το-ντέρμπι-κοιτάζει-εθνικό-632791

Το Βολιώτικο ντέρμπι με αντίπαλο τη Νίκη και την εκτός έδρας ισοπαλία στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς έχει ήδη ξεχάσει ο Ολυμπιακός, που από σήμερα ξεκινά εντατική προετοιμασία για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (3μ.μ), με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Πανθεσσαλικό, ενώ οι ερυθρόλευκοι διαψεύδουν περί ενδιαφέροντος για τον Στράτο Δουκάκη.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τρία ματς – φωτιά, σε διάστημα 10 ημερών, με Καραϊσκάκη στην Αρτα, Διαγόρα στο Βόλο και Νίκη στο. Π. Μαγουλάς, στα οποία μπορεί να μη γεύτηκαν τη χαρά της νίκης, αλλά πήραν από έναν βαθμό, απέναντι σε ομάδες με τις οποίες θα παλέψουν, έως το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την άνοδο στη Football League.

Mάλιστα, τα χαμένα πέναλτι Φλίγκου και Ντα Κόστα στις δύο πρώτες αναμετρήσεις με Καραϊσκάκη και Διαγόρα στέρησαν πολύτιμους πόντους από τους Βολιώτες, που στάθηκαν άτυχοι και πλέον από το 3ο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται στο κυνήγι της 1ης θέσης, στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Κατερίνης, με 28 βαθμούς, έπειτα από 11 αγωνιστικές, στον 2ο όμιλο.

Οι εξελίξεις άλλωστε ήταν ραγδαίες όλο αυτό το διάστημα για την ομάδα του Τίμου Καβακά, μετά και την αποχώρηση του πρώην τεχνικού των ερυθρόλευκων Παναγιώτη Τζαναβάρα, με την έλευση του νέου προπονητή να γίνεται μετά ακριβώς από το παιχνίδι στην Αρτα και τους παίκτες να καλούνται να μείνουν ανεπηρέαστοι από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων.

Οι τρεις ισοπαλίες στα ισάριθμα παιχνίδια δεν κρίνονται απαραίτητα ως άσχημα αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό, με τα περιθώρια ωστόσο να έχουν στενέψει, από τη στιγμή που οι συνδιεκδικητές του τίτλου, δε «στραβοπάτησαν», με τη διαφορά στη βαθμολογία να μεγαλώνει, σε 4 και 3 πόντους από τον πρώτο και τον δεύτερο.

Πάντως, ο Τίμος Καβακάς και οι παίκτες του καλούνται να δουλέψουν σκληρά, ώστε να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, καθώς ιδιαίτερα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τη Νίκη, η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν μέτρια, χωρίς κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, σ’ έναν ομολογουμένως κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Πανθεσσαλικό για τη 12η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει δυναμικά στις νίκες… και στο σκοράρισμα, όπως άλλωστε είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια τους φίλους του, που από την έναρξη του πρωταθλήματος στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα.

Στα αγωνιστικά, τις υπηρεσίες του στους ερυθρόλευκους θα είναι σε θέση να προσφέρει ο αρχηγός Κώστας Οικονόμου, που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει για να βοηθήσει την ομάδα του, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία του Παναγιώτη Ζώνα, που αγωνίστηκε για λίγα λεπτά απέναντι στη Νίκη την προηγούμενη Κυριακή και δείχνει απόλυτα έτοιμος να μπει στο βασικό σχήμα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για τρεις περίπου μήνες. Αμφίβολος παραμένει ο Γκουστάβο Μπρίτος, που εξακολουθεί να είναι τραυματίας κάνοντας ατομικό πρόγραμμα και φαίνεται αδύνατον να προλάβει την αναμέτρηση με την ομάδα της Φιλιππιάδας.

Ανακοίνωσε Μούκαμ, έπεται συνέχεια

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της ομάδας, οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου σχεδιάζουν προσεχτικά τις επόμενες τους κινήσεις, μετά την απόκτηση του 22χρονου Καμερουνέζου επιθετικού, Ερβέν Μούκαμ, που ανακοινώθηκε προχθές Δευτέρα. Πρόκειται για παίκτη γνωστό στους Ελληνες φιλάθλους από την παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης τα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος και 10 Κυπέλλου, πετυχαίνοντας και 3 γκολ.

Ο Μούκαμ, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας πείστηκε από τους διοικούντες των Βολιωτών να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και παρά το γεγονός ότι δε γνωρίζει την κατηγορία του, η εμπειρία του είναι θετικό στοιχείο που αναμένεται να προσδώσει στους ερυθρόλευκους βοήθεια μεσοεπιθετικά, μετά και τη φυγή του Ναστέφσκι.

Διαψεύδει για Δουκάκη

Σύμφωνα με το σάιτ mikriliga.com ο Ολυμπιακός φαίνεται πως εξετάζει και την περίπτωση του Στράτου Δουκάκη (γεννηθέντα το 1991), του 25χρονου επιθετικού που ανήκει στον ΑΟ Τρικάλων. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται εκτός πλάνων του προπονητή του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά με ανακοίνωση τους οι Βολιώτες αναφέρουν: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 διαψεύδει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, που θέλουν να ενδιαφέρεται η ομάδα μας για την απόκτηση παίκτη της ΠΑΕ Τρικάλων. Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 διαθέτει άριστες σχέσεις με την ΠΑΕ των Τρικάλων και δε θα τις διαταράξει επ’ ουδενί».

Ευγνώμων ο Ζώνας

Ευγνώμων προς τη διοίκηση του Ολυμπιακού για όσο διάστημα χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων δήλωσε ο Παναγιώτης Ζώνας με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο παιχνίδι με τη Νίκη: «Θέλω να πω στη διοίκηση ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξή της όλους τους μήνες που ήμουν τραυματίας και φυσικά και τους συμπαίκτες μου. Δε συνηθίζεται σε σοβαρούς τραυματισμούς οι διοικήσεις, αυτές τις εποχές να είναι τόσο δίπλα στους ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Ζώνας στη συνέντευξη τύπου μετά το Βολιώτικο ντέρμπι.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου