ΤΟΠΙΚΑ

135 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

135-χρόνια-από-την-απελευθέρωση-της-θεσσ-633403

Τα 135 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο των καταστατικών δεσμεύσεων του, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ενωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

Στο πλαίσιο της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, στην Πλάκα. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, η εκφώνηση του πανηγυρικού από την Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, πομπή παραδοσιακού αγήματος και παρευρισκόμενων στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη», στην πλατεία Συντάγματος και κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης», την Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Κατερίνα Παλιού, περιφερειακή σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής.

Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η θεσσαλιώτικη ιστορία μας, μένει ζωντανή μέσα από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα που ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό συμβάλλουμε στην διατήρησή τους με την συν διοργάνωση εκδηλώσεων με Συλλόγους της Θεσσαλίας και με την οικονομική μας στήριξη, όπως και με τη χρηματοδότηση έργων που αναδεικνύουν τον πλούσιο πολιτισμό μας και ιστορία μας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Σιούφας, πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ιωάννα Αναστασοπούλου, ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Τρικαλινών Αθήνας «Η Τρίκκη», εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας, αλλά και των Θεσσαλικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται ανά τη Θεσσαλία, αλλά και ευρύτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου