ΤΟΠΙΚΑ

5.000 υπογραφές για τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα

5-000-υπογραφές-για-τον-πατέρα-γεώργιο-δελ-637186

Πέντε χιλιάδες υπογραφές που συνόδευσαν μία επιστολή με αίτημα να ανακληθεί η απόφαση της μετακίνησης του π. Γεωργίου Δεληκώστα από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Γορίτσας (Τρύπα)στον Βόλο, παρέδωσε χθες στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, τριμελής επιτροπή από ανθρώπους που πιστεύουν στο έργο του και εμπνεύστηκαν από τον ίδιο για να πλησιάσουν στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιγνάτιος φέρεται να μην άφησε κανένα περιθώριο αλλαγής στη στάση που έχει τηρήσει μέχρι σήμερα και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ενώ υποστήριξε ότι σκοπός του είναι να «προστατευθεί και ο ίδιος ο π. Γεώργιος».

Ο Σεβασμιώτατος επίσης φέρεται να υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η μετακίνηση είναι μία συλλογική απόφαση και όχι προσωπικά δική του, τονίζοντας επίσης ότι «υπάρχουν πράγματα που ο ίδιος γνωρίζει αλλά αγνοούν όσοι αντιδρούν» στα οποία όμως δεν θέλησε να αναφερθεί, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ζητήματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παριστάμενους, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ουδέτερο, ενώ οι συνομιλητές του Σεβασμιώτατου από την πλευρά της Επιτροπής υποστηρικτών του π. Γεωργίου Δεληκώστα διέκριναν στα λόγια του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και νουθεσίες, καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Ιγνάτιος φέρεται να «ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, υπογραμμίζοντας ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί και η διάσταση που έχει πάρει το θέμα πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό, τραυματίζουν την Εκκλησία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της επιτροπής πήραν το λόγο και τα τρία άτομα ενώ σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης παριστάμενη από το εκκλησίασμα της Παναγίας φέρεται να δάκρυσε μιλώντας στο Μητροπολίτη για τη λύπη που έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες ανθρώπους η μετακίνηση του π. Γεωργίου Δεληκώστα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών και την επιτροπή να αποχωρεί αφού παρέδωσε την επιστολή στήριξης.

Μεταξύ άλλων μέσα σε αυτή την επιστολή, γίνεται ευρεία αναφορά στο έργο του πατρός Γεωργίου Δεληκώστα και στο γεγονός ότι μετά τη μετακίνησή του έχει διαρραγεί ο ψυχικός δεσμός που είχαν αναπτύξει νέοι άνθρωποι αλλά και μεγαλύτεροι με την Εκκλησία.

«Πώς μας τιμωρείτε έτσι- επισημαίνεται σε ένα σημείο της επιστολής που απευθύνεται στο Μητροπολίτη- όταν τόσο ταλαιπωρούμαστε καθημερινά; Γιατί να πρέπει να χάσουμε αυτή την οικογένεια που μέρα την μέρα πλήθαινε και να πρέπει να επιλέξουμε ή τον παπά μας που βρίσκεται μακριά ή τα αδέρφια μας που έχουν πια μοιραστεί σε άλλες εκκλησίες; Γιατί να δούμε το «σπίτι» μας να ερημώνει, όταν γνωρίζαμε πως εκεί θα είχαμε πάντα μια καλή κουβέντα ή λίγη συντροφιά; Είναι κακό να ενώνονται οι άνθρωποι και να χαίρουν της αγάπης ενός ιερέα; Είναι κακό να έχουμε την τόσο ανακουφιστική πνευματική του καθοδήγηση; Είναι κακό να νιώθουμε πως ο ιερέας είναι ένας από εμάς και να μην φοβόμαστε να του μιλήσουμε; Είναι κακό να καταλαβαίνουμε τον λόγο του Κυρίου, μέσω του καθαρού λόγου και της μελωδικής φωνής του παπά-Γιώργη μας; Είναι κακό να βρίσκουμε ξανά τον δρόμο μας προς την πίστη όταν όλα γύρω μας καταρρέουν; Σας παρακαλούμε, η χώρα μας στερεί τα πάντα από τα παιδιά της τα τελευταία χρόνια, μην μας κλείνετε και την πόρτα προς την πίστη, δεν έχουμε τίποτα άλλο πια. Αν επιστρέψει ο πατήρ Γεώργιος, δεν θα υπάρξει κάποιος νικητής, εκτός από την Αγάπη. Ο Χριστός μας είναι η Αγάπη. Ζητάμε να μας βοηθήσετε να παραμείνουμε κοντά του.»

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου