ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν στα κύματα οι μονόλιθοι

επέστρεψαν-στα-κύματα-οι-μονόλιθοι-637426

Επέστρεψαν στην παραλία, στη στροφή στα Κύματα, δίπλα από το κτίριο Παπαστράτου, οι μονόλιθοι που είχαν απομακρυνθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Οι μονόλιθοι -σήμα κατατεθέν του σημείου της παραλίας του Βόλου, που απεικονίζονται σε πλήθος ιστορικών φωτογραφιών, αφαιρέθηκαν από τον Ο.Λ.Β. τις προηγούμενες ημέρες και μπήκαν σε αποθήκες, προκαλώντας την αντίδραση του Δήμου.

Οι μονόλιθοι είχαν απομακρυνθεί, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Β. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, υπήρχαν καταγγελίες από πολίτες, ότι επιτήδειοι τους μετακινούν και μπαίνουν μέσα στο χώρο της παραλίας όπου παίζουν μικρά παιδιά, με μηχανές και αυτοκίνητα, δημιουργώντας κινδύνους.

Στη θέση των μονόλιθων, ο Ο.Λ.Β. τοποθέτησε διαχωριστικές νησίδες από σκυρόδεμα (τύπου Jersey), που δεν μετακινούνται και δεν αφήνουν κενά διαστήματα ανάμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη είσοδος οχημάτων στην παραλία του Βόλου.

Από το Δήμο, υπήρξε έντονη αντίδραση δεδομένου ότι οι μονόλιθοι δεν είναι μόνο δική του περιουσία αλλά και χαρακτηριστικό σημείο στην παραλία.

Η διαμαρτυρία κοινοποιήθηκε και εγγράφως στον Ο.Λ.Β. ο οποίος σε συνεργασία με συνεργείο του Δήμου Βόλου επανατοποθέτησε τους μονόλιθους στο σημείο που βρίσκονταν μπροστά από τις νησίδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου