ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλέγγυο παζάρι στο Βόλο

αλληλέγγυο-παζάρι-στο-βόλο-638282

Παζάρι αλληλεγγύης διοργανώνει η «Κουζίνα αλληλεγγύης» με στόχο την οικονομική ενίσχυση Βολιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν αντικείμενα με χρηστική ή συλλεκτική αξία, ενώ διευρύνει, παράλληλα, τις δράσεις που αναπτύσσει, αγκαλιάζοντας 60 άπορους μαθητές και περισσότερους από 100 αναξιοπαθούντες ενήλικες κάθε μέρα.

Εχοντας θέσει ως στόχο την αύξηση των μερίδων κολατσιού που δίνονται σε άπορους μαθητές, με κάθε διακριτικότητα, οι εθελοντές της Κουζίνας αλληλεγγύης καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να δώσουν χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Η νέα δραστηριότητα, που προστίθεται στο πρόγραμμα αλλά και την καθημερινή ατζέντα των προσπαθειών που καταβάλλονται, εκτιμάται ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής ύφεσης. Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη «ψυχή» της Κουζίνας αλληλεγγύης, «το παζάρι αλληλεγγύης θα πραγματοποιείται πιλοτικά την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από τις 10 πρωί μέχρι το βράδυ, σε κεντρικό χώρο, που θα ανακοινωθεί από την καινούργια χρονιά, προκειμένου να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Αντικείμενα όπως μια φωτογραφική μηχανή, μια σειρά γραμματοσήμων, ένας πίνακας, ένα κάδρο, ένα κέντημα ή δεκάδες ακόμη παρόμοια αντικείμενα, θα τεθούν προς πώληση, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αποτελεί θεσμό σε άλλες πόλεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες κάλυψης των λειτουργικών αναγκών της κάθε μέρας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι δεκάδες μερίδες φαγητού που προσφέρονται. Τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται στο διάστημα της εξαετούς δράσης της εθελοντικής πρωτοβουλίας, δίνονται προς ανακύκλωση, προκειμένου να βοηθηθούν τοπικοί σύλλογοι και η δράση της κουζίνας αλληλεγγύης.

Στόχος είναι η αξιοποίηση των πλαστικών καπακιών για την κάλυψη των αναγκών τοπικών συλλόγων, ενώ, στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, το οποίο διατίθεται επίσης προς ανακύκλωση, με στόχο την εξασφάλιση των απορρυπαντικών που είναι αναγκαία για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της κουζίνας αλληλεγγύης.

Η κ. Ιωαννίτη καθιστά σαφές ότι με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και αρκετών επιχειρήσεων, γίνεται πράξη ο στόχος της αδιάκοπης προσφοράς όπου υπάρχει ανάγκη και εκφράζει παράλληλα την ευχή, να εκλείψουν σταδιακά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί βολιώτες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου