ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησιακή Πίστη: Πιέζουν με εξώσεις λόγω οφειλών

μαγνησιακή-πίστη-πιέζουν-με-εξώσεις-λ-639291

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού «Μαγνησιακή Πίστη» και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με αφορμή τη συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη. Ο πρόεδρος της Μαγνησιακής Πίστης, Δημήτρης Καπότσης, χαρακτηρίζει αστειότητες τις δικαιολογίες περί έλλειψης χώρων για πραγματοποίηση δράσεων που προβλέπονται στο καταστατικό του φορέα, υποστηρίζοντας ότι στο Επιμελητήριο υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες αίθουσες, οι οποίες μάλιστα είναι ρυπαρές.

Ο ίδιος αποδίδει τα εξώδικα σε πιέσεις που ασκούνται στον κ. Μπασδάνη από μέλη του Επιμελητηρίου και της Διοικούσας Επιτροπής, που έχουν οφειλές στο Συνεταιρισμό και διατυπώνει ερωτήματα. Σφόδρα ενοχλημένος από την απάντηση, ο κ. Μπασδάνης καλεί τον κ. Καπότση να ενημερώσει αν ο ίδιος ως πρόεδρος της Μαγνησιακής Πίστης έχει οφειλές προς το Συνεταιρισμό, αν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του και εάν δικαιούται να εξακολουθεί να είναι πρόεδρος.

Η απάντηση Καπότση

«Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Α.Μπσδάνης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά και μάλιστα δημόσια, την καθολική του ανεπάρκεια, να ηγείται ενός σημαντικότατου φορέα της πόλης, όπως είναι το Επιμελητήριο, αναλώθηκε σε αστείες δικαιολογίες και μικρότητες, προσπαθώντας να μεταθέσει τις τραγικές του ευθύνες.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν σε συνέντευξη από τη Δημοσιογράφο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στις 28/11/2016, σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα του Συνεταιρισμού μας, που ο ίδιος με την συνεργασία των φωστήρων που τον περιβάλλουν δημιούργησε, έδωσε ατυχείς, όσο και αστείες απαντήσεις.

Τι είπε ο κ. Μπασδάνης; Ότι δήθεν με υπαιτιότητα της Μαγνησιακής Πίστης η οποία δεν έφευγε, αν και είχε αποστείλει πέντε (5) εξώδικα (26-09-2013/07-10-2014/22-06-2015/06-11-2015/22-04-2016), ανέβαλλε συνεχώς τα σεμινάρια του ΕΟΠΕΠ του ΕΦΕΤ και της Ασφάλειας, εις βάρος του Επιμελητηρίου.

Δηλαδή επί (4) τέσσερα συναπτά έτη, δεν μπορούσε ο κ. Πρόεδρος να πραγματοποιεί σεμινάρια, επειδή η Μ. Πίστη του παρακρατούσε ένα γραφείο 28Μ2, το οποίο της είχε παραχωρηθεί από το Επιμελητήριο, στις αρχές του 2013 με χρησικτησία, σε ποιούς άραγε απευθύνεται;

Πληροφορούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, ότι στο Επιμελητήριο υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη, αναξιοποίητες πάρα πολλές αίθουσες, ιδιαίτερα στην νέα πτέρυγα (Μπρισίμη), για να καλύψουν ακόμη και Πανεπιστημιακές ανάγκες….

Αυτές οι αίθουσες μέχρι πρότινος τουλάχιστον, παρέμεναν εκτός λειτουργίας και ήταν εξαιρετικά ρυπαρές σε σημείο να αναγκαστούμε, με λύπη μας, να ειδοποιήσουμε υπαλλήλους του Επιμελητηρίου σχετικά με επικείμενες εστίες μόλυνσης ( αλήθεια στο Επιμελητήριο έχουν καθαρίστριες;)

Τέλος για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο κ. Μπασδάνης φαίνεται ότι φοβάται να δηλώσει ότι αναγκάστηκε πιεζόμενος, να στέλνει τα εξώδικα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προς τον Συνεταιρισμό μας, το οφείλουν Επιμελητηριακά μέλη, καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής της οποίας είναι Πρόεδρος.

Μήπως εκεί στο Επιμελητήριο θεωρούσαν και ίσως ακόμη θεωρούν, ότι πολεμώντας και συκοφαντώντας, χρόνια τώρα, ακόμη και με ανώνυμες επιστολές τη Μ. Πίστη, ότι θα γλυτώσουν από την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης και δεν θα πληρώσουν; Υπάρχει τόσο μεγάλη αφέλεια στους συνεργάτες του κ. Μπασδάνη;»

Η ανταπάντηση Μπασδάνη

«Αστειότητες» χαρακτηρίζει τις πιέσεις που δήθεν ασκούνται στο πρόσωπό του ως πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως απαντά, ο πρόεδρος της Μαγνησιακής Πίστης, Δημήτρης Καπότσης, γνωρίζει πολύ καλά ότι δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μαγνησιακής Πίστης και ως εκ τούτου στο Επιμελητήριο υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης του Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού.

«Προσωπικά δεν αναμείχτηκα ποτέ στα οικονομικά θέματα που απασχολούν το Συνεταιρισμό. Όμως ως πρόεδρος της Μαγνησιακής Πίστης, ο κ. Καπότσης, θα πρέπει να παρέχει ενημέρωση για τη σημερινή εικόνα της ταμειακής της κατάστασης και των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη της.

Θα πρέπει επίσης, να απαντήσει στους μετόχους της Μαγνησιακής Πίστης, εφόσον προκαλεί, ποιες είναι οι δικές του οφειλές σήμερα προς τον Αναπτυξιακό Συνεταιρισμό, εάν είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του προς τη Μαγνησιακή Πίστη και αν μετά από αυτό δικαιούται να εξακολουθεί να είναι πρόεδρος» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου