ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν από αντιγριπικά εμβόλια τα φαρμακεία του Βόλου

αδειασαν-από-αντιγριπικά-εμβόλια-τα-φ-640272

Εμβολιαστικά ακάλυπτο απέναντι στον ιό της γρίπης και τον πνευμονιόκοκκο, τμήμα του πληθυσμού του Βόλου κι ενώ ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει «τα δόντια του» και ο κίνδυνος ιώσεων αυξάνει. Πολίτες που απευθύνονται στα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν εμβόλια για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο βρίσκονται αντιμέτωποι με… άδεια ράφια.

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε… σε ό,τι αφορά τα εμβόλια της γρίπης. Σύμφωνα με φαρμακοποιούς του Βόλου, οι εταιρείες απέστειλαν παρτίδες από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Όμως η διάρκεια του εμβολιασμού είναι έως αρχές Δεκεμβρίου. Οσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν αντι-γριπικό εμβόλιο, έμειναν «στα κρύα του λουτρού», καθώς οι εταιρείες φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν θα στείλουν άλλες παρτίδες.

Μεγάλο όμως πρόβλημα εντοπίζεται και με το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο. Οι πολίτες ζητούν, τα φαρμακεία όμως δεν έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων. Όπως επισημαίνουν φαρμακοποιοί οι εταιρείες στέλνουν εμβόλια με το… σταγονόμετρο. Σε κεντρικό φαρμακείο, έρχεται μόλις ένα εμβόλιο την εβδομάδα! Την ίδια ώρα η ζήτηση είναι πολλαπλάσια.

Η αντι-γριπική καμπάνια που γίνεται το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τη ζήτηση των εμβολίων από πολίτες που θέλουν να θωρακίσουν την υγεία τους. Όμως τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια τις τελευταίες τουλάχιστον 20 ημέρες.

Πολίτες απευθύνονται από φαρμακείο σε φαρμακείο αναζητώντας εμβόλια για να πάρουν την ίδια απάντηση: τελείωσαν.

Προμηθεύονται εναλλακτικά βιταμίνες για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός προτείνεται ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τη γρίπη για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως άτομα άνω των 60 ετών, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (πνευμονοπάθειες, καρδιακά) έγκυες, εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υγείας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου